klassiske børnebøger til børn, klassiske børne bøger, godnatlæsnings bøger, klassiske godnatlæsning, gode godnatlæsnings bøger, bøger til godnatlæsning, peter pedel godnatlæsning,

10 klassiske børnebøger til godnat-læsning

Når man har små børn er godnat-læsning ofte en fast del af putningen af børnene.

Mangler du inspiration til gode bøger til godnat-læsningen, har vi her fundet 10 klassiske børnebøger.

Der er noget helt specielt ved at kravle under dynen og åbne en bog fuld af eventyr og fantasi, som transporterer os til fjerne lande og magiske verdener. Vi har samlet en liste over tidløse historier, der har beriget utallige børns barndom og fortsætter med at tryllebinde nye generationer.

Disse bøger er ikke kun til børn – de vækker også barndommens minder hos voksne og skaber en særlig forbindelse mellem generationer. Den blide rytme i forfatterens ord, farverige illustrationer og de uforglemmelige karakterer vil skabe en stemning af tryghed og fordybelse, der gør godnatlæsningen til et højdepunkt på dagen.

Note: Artiklen om bøger til godnat læsning er sidst opdateret D. 17/07 2023. ALLE links i denne artikel er affiliate / reklame links, som sender dig videre til webshoppen.

9788711513941

De allerbedste historier om Peter Pedal

Peter Pedal er en abe og hans ejer/bedste ven er “manden med den gule hat”. Igennem årene har Peter Pedal været hovedpersonen i en række billedbøger af det tyske kunstnerpar H. A. Rey og Margaret Rey.

Bogen De allerbedste historier med Peter Pedal indeholder 12 klassiske historier: Peter Pedal og fødselsdagsfesten, Peter Pedal besøger en chokoladefabrik, Peter Pedal i legetøjsbutikken, Peter Pedal bager pizza, Peter Pedal hos tandlægen, Peter Pedal besøger en brandstation, Peter Pedals første skoledag, Peter Pedal bager pandekager, Peter Pedal opdager en dinosaur, Peter Pedal besøger en boghandel, Peter Pedal på telttur, Glædelig jul, Peter Pedal!

Køb De allerbedste historier om Peter Pedal her

klassiske børnebøger til børn, klassiske børne bøger, godnatlæsnings bøger, klassiske godnatlæsning, gode godnatlæsnings bøger, bøger til godnatlæsning, peter plys, peter plys og hans venner, peter plys godnatlæsning,

Peter Plys og hans venner

Peter Plys er hele verdens honning-elskende gule bamse. Bøgerne om Peter Plys, handler om Peter Plys og hans mange venner fra Hundredmeterskoven: Drengen Jakob, Ninka Ninus, tigerdyret, Kængubarnet, æslet og mange mange flere.

Det er den klassisk engelske forfatter A. A. Milnes der har skabt børnebøger om Peter Plys og dyrene i Hundredmeterskoven. Den føreste bog udkom i helt tilbage i 1926.

Køb Peter Plys og hans venner her

Astrid Lindgren bøger, børnebøger af Astrid Lindgren, klassiske børnebøger til børn, klassiske børne bøger, godnatlæsnings bøger, klassiske godnatlæsning, gode godnatlæsnings bøger, bøger til godnatlæsning, pippi langstrømpe, bog pippi langstrømpe, pippi langstrømpe godnatlæsning, Astrid Lindgrens pippi langstrømpe

Pippi Langstrømpe

Pippi Langstrømpe er verdens stærkeste pige. Hun har rødt hår og fletninger, der står lige ud i luften.

Hun bor alene i Villa Villekulla med sin hest og sin abe og sin taske fuld af guldmønter. Og hun er Tommy og Annikas bedste ven, som finder på de sjoveste og mærkeligste ting. Pippi Langstrømpe er den første af de tre bøger, Astrid Lindgren udgav i 1940´erne.

I dag er Pippi kendt og elsket af børn i hele verden. De to andre bøger hedder Pippi Langstrømpe går om bord og Pippi Langstrømpe i Sydhavet

Køb Pippi Langstrømpe bogen her

Læs også: 10 Kogebøger til børn (og deres forældre)

9788759517611

Den lille prins – stor udgave i smuk kassette

Den Lille Prins er en tidløs klassiker, der har berørt millioner af læsere verden over. Denne smukke storudgave i en elegant kassette er en skat, der vil pryde ethvert bogreol. Antoine de Saint-Exupérys ikoniske fortælling om en lille prins, der rejser fra planet til planet og støder på forskellige karakterer, er en dyb og rørende historie om kærlighed, venskab og det, der virkelig betyder noget i livet. Den blev skrevet i 1943 og bogen var oprindeligt fransk.

Den lille prins er en eventyrs-fortælling som kan nydes af både børn og voksne. Det kendte og elskede eventyr om den lille prins og hans planet.

Bogen er solgt i ca. 200 mio. solgte og er dermed en af mest solgte bøger nogensinde. Den er oversat til ca. 250 forskellige sprog og dialekter.

Køb den lille prins her

bøger af astrid lindgren, børnebøger af astrid lindgren, astrid lindgren bøger, astrid lindgren børnebøger, danske børnebøger, klassiske børnebøger til børn, klassiske børne bøger, godnatlæsnings bøger, klassiske godnatlæsning, gode godnatlæsnings bøger, bøger til godnatlæsning, ronja røverdatter bog, ronja røverdatter eventyr, ronja røverdatter fortælling

Ronja Røverdatter

Astrid Lindgrens fantastiske fortælling, “Ronja Røverdatter”, følger vi den modige og eventyrlystne Ronja, datter af røverhøvdingen Mattis. I den mystiske og magiske skov lever Ronja et liv fyldt med spænding og frihed, men også med farer og udfordringer. Bogen tager læseren med på en rejse gennem venskab, familiebånd og mod til at følge sit hjerte. Med sin stærke kvindelige hovedperson og sin medrivende historie har “Ronja Røverdatter” opnået status som en klassiker inden for børnelitteraturen.

Bogen kan læses som godnathistorie over flere dage for dine børn.

Købe bogen om Ronja Røverdatter her

bøger af astrid lindgren, børnebøger af astrid lindgren, astrid lindgren bøger, astrid lindgren børnebøger, bøger til godnatlæsning, godnatlæsningsbøger, danske børnebøger, klassiske børnebøger til børn, klassiske børnebøger, godnatlæsnings bøger, klassiske godnatlæsning, gode godnatlæsnings bøger, bøger til godnatlæsning, emil fra lønneberg, emil fra lønneberg godnatlæsning,

Emil fra Lønneberg

Emil fra Lønneberg er endnu en Astrid Lindgrens børnebogs klassiker. Astrid Lindgren har selv sagt om Emil, at han var den af hendes børnebogsfigurer, hun holdt mest af. Emil fra Lønneberg udkom første gang i 1963 – og er den første af de tre kapitelbøger om Emil.

Emil er en energisk og opfindsom dreng, der altid ender i ballade. Hans hoved er fuld af skøre idéer og narrestreger, der både får ham og læserne til at grine højt. Han bor sammen med sin familie på gården Katthult, hvor han deler sin hverdag med sin far, mor, søster og en masse andre farverige personer i landsbyen.

Først stak Emil fra Lønneberg hovedet i suppeterrinen og måtte af sted til lægen i Mariannelund for at komme fri igen. Så hejste han lille Ida op i flagstangen, og til slut skabte han vildt postyr til markedet på Hultfreds slette. – Og det var endda kun nogle af alle de skransstreger, Emil fra Katholt i Lønneberg i Småland i Sverige bedrev den sommer.

Trods hans evner til at lave ravage, har Emil også et hjerte af guld. Han er en trofast ven og er altid klar til at hjælpe dem omkring ham. Han viser os vigtigheden af at være loyal, omsorgsfuld og ægte, uanset hvor meget ballade man kan lave. Hans karakterudvikling og evne til at lære af sine fejltagelser er inspirerende og lærer os værdien af at tage ansvar for vores handlinger.

Køb Emil fra Lønneberg bogen her

thorbjørn egner børnebøger, børnebøger af thorbjørn egner, thorbjørn egner bøger, bøger thorbjørn egner, klassiske børneboger, gode børnebøger, karius og baktus, morten klatremus

Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven

Skoven er fyldt med dyr – både store og små.

Så kunne de store hjælpe de små, og de små kunne hjælpe de store, for der er meget, de små kan, som de store ikke kan, siger Morten Skovmus. Her i “Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven” følger vi Morten Skovmus, der elsker at synge og spille og gerne vil have at alle er gode venner i skoven.

Thorbjørn Egner står bag den klassiske børnebog “Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven”, der tager børnene med til et forunderligt og skønt univers hvor dyr kan tale og der sker sjove ting og sager. Alle kan sagtens være venner, hvis de bare hjælper hinanden, mener Morten Skovmus, men er det nu rigtigt?

Køb Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven her

klassiske børnebøger til børn, klassiske børne bøger, godnatlæsnings bøger, klassiske godnatlæsning, gode godnatlæsnings bøger, bøger til godnatlæsning, røverne fra kardemomme by, folk og røvere fra kardemomme by godnatlæsning,

Folk og røvere i Kardemomme by

Folk og røvere i Kardemomme by er historien om røverne Kasper, Jesper og Jonatan. Røverne Kasper, Jesper og Jonatan bor lidt uden for Kardemomme by og de er ikke så gode til at få ordnet det huslige.

En dag beslutter de  3 røvere sig for at røve Sofie, som viser sig at være en skrap tante, der hurtigt får de tre røvere i arbejde – både inden og udenfor hjemmet.

Bogen er skrevet af Thorbjørn Egner og et en hyggelige historie som du kan læse for dine børn når de skal sove.

Køb Folk og røvere i Kardemomme by her

klassiske børnebøger til børn, klassiske børne bøger, godnatlæsnings bøger, klassiske godnatlæsning, gode godnatlæsnings bøger, bøger til godnatlæsning, karius og baktus, karius og baktus godnatlæsning,

Karius og Baktus

“Karius og Baktus” er en fantastisk børnebog skrevet af Thorbjørn Egner. Historien handler om de to små tandtrolde, Karius og Baktus, der bor i en drengs mund. De to tandtrolde laver ballade og laver huller i drengens tænder, hvilket giver ham mange problemer.

Bogen er på mange måder både underholdende og lærerig for børnene, særligt hvis man er i perioden, hvor tandbørstningen er en daglig kamp.

Køb Karius og Baktus her

klassiske børnebøger til børn, klassiske børne bøger, godnatlæsnings bøger, klassiske godnatlæsning, gode godnatlæsnings bøger, bøger til godnatlæsning, orla frøsnapper godnatlæsning,

Orla Frøsnapper

Orla Frøsnapper er en stor klassiker indenfor børnebøger. Orla Frøsnapper er byens bølle. Han driller alle de andre børn i byen og han er en kendt for at være en lømmel uden lige. Bogens fortæller er træt af, at han sammen med sin kammerat Jakob altid bliver drillet af de store drenge, af bøllerne og ikke mindst af Orla Frøsnapper.

Det ene tager det andet og du kan i “Orla Frøsnapper” læse, hvordan den største bølle af alle ender i et omrejsende cirkus.

Du kan købe bogen om Orla Frøsnapper her

klassiske børnebøger til børn, klassiske børne bøger, godnatlæsnings bøger, klassiske godnatlæsning, gode godnatlæsnings bøger, bøger til godnatlæsning, gummi tarzan, bog gummi tarzan, gummi tarzan godnatlæsning,

Gummi Tarzan

Gummi Tarzan er historien in Ivan Olsen. Ivan Olsen er ikke ret stor. Han er nærmest lille og tynd – og ikke særlig pæn.

Han er heller ikke spor stærk og kan ikke tæve nogen.Til gengæld får han selv en masse tæsk og somme tider buksevand.

Ivans far prøver at gøre Ivan til et rigtigt mandfolk. En ægte Tarzan. Men ingenting hjælper.´Øv,´ råber hans far til sidst. ´Du er en værre Gummi-Tarzan!´ Sådan får Ivan sit navn, men der skal et tilfældigt møde med en heks til, før der vendes op og ned på alting for Ivan Olsen.

Bogen om Gummi Tarzan kan købes her

Leder du efter flere gode børnebøger så se her

Gem

3 kommentarer til “10 klassiske børnebøger til godnat-læsning

  1. Pingback: 5+ Flotte dåbsgaver til drenge | Børneværelset

  2. Pingback: 5 sjove børnebøger af Ole Lund Kirkegaard - Børneværelset

  3. Pingback: Guide: Økologiske baby cremer - Børneværelset

Der er lukket for kommentarer.