klassiske børnebøger til børn, klassiske børne bøger, godnatlæsnings bøger, klassiske godnatlæsning, gode godnatlæsnings bøger, bøger til godnatlæsning, peter pedel godnatlæsning,

10 klassiske børnebøger til godnat-læsning

Når man har små børn er godnat-læsning ofte en fast del af putningen af børnene.

Mangler du inspiration til gode bøger til godnat-læsningen, har vi her fundet 10 klassiske børnebøger.

Note: Artiklen om bøger til godnat læsning er sidst opdateret D. 26/10 2020. ALLE links i denne artikel er affiliate / reklame links, som sender dig videre til webshoppen.

9788711513941

De allerbedste historier om Peter Pedal

Peter Pedal er en abe og hans ejer/bedste ven er “manden med den gule hat”. Igennem årene har Peter Pedal været hovedpersonen i en række billedbøger af det tyske kunstnerpar H. A. Rey og Margaret Rey.

Bogen De allerbedste historier med Peter Pedal indeholder 12 klassiske historier: Peter Pedal og fødselsdagsfesten, Peter Pedal besøger en chokoladefabrik, Peter Pedal i legetøjsbutikken, Peter Pedal bager pizza, Peter Pedal hos tandlægen, Peter Pedal besøger en brandstation, Peter Pedals første skoledag, Peter Pedal bager pandekager, Peter Pedal opdager en dinosaur, Peter Pedal besøger en boghandel, Peter Pedal på telttur, Glædelig jul, Peter Pedal!

Køb De allerbedste historier om Peter Pedal her

9788702158311

Peter Plys og hans venner

Peter Plys er hele verdens honning-elskende gule bamse. Bøgerne om Peter Plys, handler om Peter Plys og hans mange venner fra Hundredmeterskoven: Drengen Jakob, Ninka Ninus, tigerdyret, Kængubarnet, æslet og mange mange flere.

Det er den klassisk engelske forfatter A. A. Milnes der har skabt børnebøger om Peter Plys og dyrene i Hundredmeterskoven. Den føreste bog udkom i helt tilbage i 1926.

Køb Peter Plys og hans venner her

9788702067965

Pippi Langstrømpe

Pippi Langstrømpe er verdens stærkeste pige. Hun har rødt hår og fletninger, der står lige ud i luften.

Hun bor alene i Villa Villekulla med sin hest og sin abe og sin taske fuld af guldmønter. Og hun er Tommy og Annikas bedste ven, som finder på de sjoveste og mærkeligste ting. Pippi Langstrømpe er den første af de tre bøger, Astrid Lindgren udgav i 1940´erne.

I dag er Pippi kendt og elsket af børn i hele verden. De to andre bøger hedder Pippi Langstrømpe går om bord og Pippi Langstrømpe i Sydhavet

Køb Pippi Langstrømpe bogen her

Læs også: 10 Kogebøger til børn (og deres forældre)

9788759517611

Den lille prins – stor udgave i smuk kassette

Den lille prins er en eventyrs-fortælling som kan nydes af både børn og voksne. Det kendte og elskede eventyr om den lille prins og hans planet.

Den lille prins er skrevet af forfatteren Antoine de Saint-Exupéry i 1943 og bogen var oprindeligt fransk. Bogen er solgt i ca. 200 mio. solgte og er dermed en af mest solgte bøger nogensinde. Den er oversat til ca. 250 forskellige sprog og dialekter.

Køb den lille prins her

9788702058048

Ronja Røverdatter

Ronja Røverdatter er Astrid Lindgrens mesterværk af en fantastisk, drabelig og kærlig fortælling om røverbørnene Ronja og Birk, om deres frie liv i de vilde skove og om, hvordan deres venskab stopper krigen mellem to røverslægter.

Bogen kan læses som godnathistorie over flere dage.

Købe bogen om Ronja Røverdatter her

9788702072877

Emil fra Lønneberg

Emil fra Lønneberg er endnu en Astrid Lindgrens børnebogs klassiker.

Emil fra Lønneberg udkom første gang i 1963 – og er den første af de tre kapitelbøger om Emil. De to andre hedder: Mere om Emil fra Lønneberg og Han er her endnu Emil fra Lønneberg.

Køb bogen om Emil fra Lønneberg her

9788202182922

Karius og Baktus

Karius og Baktus er det der bor i tænderne, hvis man ikke børster den ordenligt. Bogen er skrevet og illustreret af Thorbjørn Egner og udgivet blev udgivet tilbage i 1949.

Bogen handler om to tandtrolde, der lever i en drengs mund. Bogen er på mange måder både underholdene og lærerig for børnene, særligt hvis man er i perioden, hvor tandbørstningen er en daglig kamp. 

Bogen om Karius og Baktus kan købes her

9788700471610

Folk og røvere i Kardemomme by

Folk og røvere i Kardemomme by er historien om røverne Kasper, Jesper og Jonatan bor ved Kardemommeby.

En dag beslutter de sig for at røve Sofie, som viser sig at være en skrap tante, der hurtigt får de tre røvere i arbejde. Røverne Kasper, Jesper og Jonatan bor lidt uden for Kardemommeby og de er ikke så gode til at få ordnet det huslige, så en dag beslutter de sig for at røve Sofie, som viser sig at være en skrap tante, der hurtigt får de tre røvere i arbejde – både inden og udenfor hjemmet.

Bogen Folk og røvere i Kardemomme by kan købes her

9788702153545

Orla Frøsnapper

Orla Frøsnapper er en stor klassiker indenfor børnebøger. Orla Frøsnapper er byens bølle. Han driller alle de andre børn i byen og han er en kendt for at være en lømmel uden lige. Bogens fortæller er træt af, at han sammen med sin kammerat Jakob altid bliver drillet af de store drenge, af bøllerne og ikke mindst af Orla Frøsnapper.

Det ene tager det andet og du kan i “Orla Frøsnapper” læse, hvordan den største bølle af alle ender i et omrejsende cirkus.

Du kan du købe bogen Orla Frøsnapper her

9788702158144

Gummi Tarzan

Gummi Tarzan er historien in Ivan Olsen. Ivan Olsen er ikke ret stor. Han er nærmest lille og tynd – og ikke særlig pæn.

Han er heller ikke spor stærk og kan ikke tæve nogen.Til gengæld får han selv en masse tæsk og somme tider buksevand.

Ivans far prøver at gøre Ivan til et rigtigt mandfolk. En ægte Tarzan. Men ingenting hjælper.´Øv,´ råber hans far til sidst. ´Du er en værre Gummi-Tarzan!´ Sådan får Ivan sit navn, men der skal et tilfældigt møde med en heks til, før der vendes op og ned på alting for Ivan Olsen.

Bogen om Gummi Tarzan kan købes her
Gem

Gem

2 tanker om “10 klassiske børnebøger til godnat-læsning

  1. Pingback: 5+ Flotte dåbsgaver til drenge | Børneværelset

  2. Pingback: 5 sjove børnebøger af Ole Lund Kirkegaard - Børneværelset

Kommentar er lukket