thorbjørn egner børnebøger, børnebøger af thorbjørn egner, thorbjørn egner bøger, bøger thorbjørn egner, klassiske børneboger, gode børnebøger, karius og baktus, morten klatremus

3 tidsløse bøger fra Thorbjørn Egner

Thorbjørn Egner er uden tvivl en af Norges bedste børnebøgs forfatter.

Og til danskernes hæld er hans bøger også alle sammen blevet oversat til dansk.

Thorbjørn Egner har skrevet børnebogs historierne om Karius og Baktus, Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven og Folk og røvere i Kardemomme by. Hans børnefortællinger er for længst blevet klassikere for flere generationer, og hans børnebøger er udkommet i oversat udgave i mere end 20 forskellige lande.

Læs også >> 5 sjove børnebøger af Ole Lund Kirkegaard

Note: Artiklen er sidst opdateret D. 1/3 2021. ALLE links i denne artikel er affiliate / reklame links, som sender dig videre til webshoppen.

Thorbjørn Egners børnebøger er populære som hyggelæsning eller godnatløsning sammen med børnene, og ejer du ikke allerede hans populære bøger, bør du bestemt anskaffe dem.

3 tidsløse bøger fra Thorbjørn Egner

9788202182922

Karius og Baktus

Karius og Baktus er det, der bor i tænderne, hvis man ikke børster den ordenligt. Bogen blev skrevet og illustreret af Thorbjørn Egner og udgivet blev udgivet tilbage i 1949.

‘Vi vil ha’ wienerbrød, vi vil ha’ wienerbrød!’ – Karius og Baktus handler om to tandtrolde, der lever i en Jens´s mund. De elsker sukker og søde sager og prøver at få Jens til at glemme tandbørsten. De er nemlig meget bange for den store, stride børste.

Bogen er på mange måder både underholdene og lærerig for børnene, særligt hvis man er i perioden, hvor tandbørstningen er en daglig kamp.

Køb Karius og Baktus her

Klatremus-og-de-andre-dyr- Hakkebakkeskoven

Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven

Skoven er fyldt med dyr – både store og små.

Så kunne de store hjælpe de små, og de små kunne hjælpe de store, for der er meget, de små kan, som de store ikke kan, siger Morten Skovmus. Her i “Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven” følger vi Morten Skovmus, der elsker at synge og spille og gerne vil have at alle er gode venner i skoven.

Thorbjørn Egner står bag den klassiske børnebog “Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven”, der tager børnene med til et forunderligt og skønt univers hvor dyr kan tale og der sker sjove ting og sager. Alle kan sagtens være venner, hvis de bare hjælper hinanden, mener Morten Skovmus, men er det nu rigtigt?

Køb Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven her

9788700471610

Folk og røvere i Kardemomme by

Folk og røvere i Kardemomme by er historien om røverne Kasper, Jesper og Jonatan. Røverne Kasper, Jesper og Jonatan bor lidt uden for Kardemomme by og de er ikke så gode til at få ordnet det huslige. En dag beslutter de  3 røvere sig for at røve Sofie, som viser sig at være en skrap tante, der hurtigt får de tre røvere i arbejde – både inden og udenfor hjemmet.

Køb Folk og røvere i Kardemomme by her

Læs også >> Gurli Gris fødselsdag: Borddækning og oppyntning

Gem

Gem

2 tanker om “3 tidsløse bøger fra Thorbjørn Egner

  1. Pingback: Gratis børneplakat - Kaninen - Børneværelset

  2. Pingback: Print selv Børneplakat: Charlie Chaplin plakat - Børneværelset

Kommentar er lukket