thorbjørn egner børnebøger, børnebøger af thorbjørn egner, thorbjørn egner bøger, bøger thorbjørn egner, klassiske børneboger, gode børnebøger, karius og baktus, morten klatremus

3 børnebøger af Thorbjørn Egner

Thorbjørn Egner er uden tvivl en af Norges bedste børnebøgs forfatter.

Og til danskernes hæld er hans bøger også alle sammen blevet oversat til dansk.

Thorbjørn Egner har skrevet børnebogs historierne om Karius og Baktus, Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven og Folk og røvere i Kardemomme by.

Hans børnefortællinger er for længst blevet klassikere for flere generationer, og hans børnebøger er udkommet i oversat udgave i mere end 20 forskellige lande.

Læs også >> 5 sjove børnebøger af Ole Lund Kirkegaard

Note: Artiklen er sidst opdateret D. 25/5 2023. ALLE links i denne artikel er affiliate / reklame links, som sender dig videre til webshoppen.

Thorbjørn Egners børnebøger er populære som hyggelæsning eller godnatløsning sammen med børnene, og ejer du ikke allerede hans populære bøger, bør du bestemt anskaffe dem.

3 børnebøger fra Thorbjørn Egner

klassiske børnebøger til børn, klassiske børne bøger, godnatlæsnings bøger, klassiske godnatlæsning, gode godnatlæsnings bøger, bøger til godnatlæsning, karius og baktus, karius og baktus godnatlæsning,

Karius og Baktus

Karius og Baktus er det, der bor i tænderne, hvis man ikke børster den ordenligt. Bogen blev skrevet og illustreret af Thorbjørn Egner og udgivet blev udgivet tilbage i 1949.

Bogen handler om de to tandtrolde Karius og Baktus, der lever i et barns mund og laver ravage med deres tandpine. Bogen har en humoristisk og fantasifuld tilgang til at lære børn om tandpleje og vigtigheden af at passe på deres tænder.

‘Vi vil ha’ wienerbrød, vi vil ha’ wienerbrød!’ – Karius og Baktus elsker sukker og søde sager og prøver at få Jens til at glemme tandbørsten. De er nemlig meget bange for den store, stride børste.

Bogen er på mange måder både underholdende og lærerig for børnene, særligt hvis man er i perioden, hvor tandbørstningen er en daglig kamp.

Køb Karius og Baktus her

thorbjørn egner børnebøger, børnebøger af thorbjørn egner, thorbjørn egner bøger, bøger thorbjørn egner, klassiske børneboger, gode børnebøger, karius og baktus, morten klatremus

Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven

Skoven er fyldt med dyr – både store og små.

Så kunne de store hjælpe de små, og de små kunne hjælpe de store, for der er meget, de små kan, som de store ikke kan, siger Morten Skovmus. Her i “Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven” følger vi Morten Skovmus, der elsker at synge og spille og gerne vil have at alle er gode venner i skoven.

Thorbjørn Egner står bag den klassiske børnebog “Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven”, der tager børnene med til et forunderligt og skønt univers hvor dyr kan tale og der sker sjove ting og sager. Alle kan sagtens være venner, hvis de bare hjælper hinanden, mener Morten Skovmus, men er det nu rigtigt?

Køb Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven her

klassiske børnebøger til børn, klassiske børne bøger, godnatlæsnings bøger, klassiske godnatlæsning, gode godnatlæsnings bøger, bøger til godnatlæsning, røverne fra kardemomme by, folk og røvere fra kardemomme by godnatlæsning,

Folk og røvere i Kardemomme by

Folk og røvere i Kardemomme by er historien om røverne Kasper, Jesper og Jonatan. Røverne Kasper, Jesper og Jonatan bor lidt uden for Kardemomme by og de er ikke så gode til at få ordnet det huslige. En dag beslutter de  3 røvere sig for at røve Sofie, som viser sig at være en skrap tante, der hurtigt får de tre røvere i arbejde – både inden og udenfor hjemmet.

Køb Folk og røvere i Kardemomme by her

Læs også >> Gurli Gris fødselsdag: Borddækning og oppyntning

thorbjørn egner børnebøger, børnebøger af thorbjørn egner, thorbjørn egner bøger, bøger thorbjørn egner, klassiske børneboger, gode børnebøger, karius og baktus, morten klatremus

Børnebøger af Thorbjørn Egner

Thorbjørn Egner var en norsk forfatter og illustrator, der er kendt for sine populære børnebøger. Hans bøger er blevet elsket af generationer af børn og har haft en stor indflydelse på dansk børnelitteratur.

Egners børnebøger er kendt for deres fantasifulde historier, farverige illustrationer og indhold, der appellerer til både børn og voksne. Hans fortællinger er ofte baseret på folkeeventyr og traditionelle fortællinger og er blevet en integreret del af den norske kulturarv.

En af Egners mest kendte børnebøger er “Folk og røvere i Kardemommeby” fra 1955. Bogen fortæller historien om den fredelige Kardemommeby, hvor børnene Lisa, Tante Sofie og politimester Bastian bor. De møder forskellige karakterer som røverne Kasper, Jesper og Jonathan, og sammen oplever de sjove og spændende eventyr. Bogen er fyldt med fantasifulde illustrationer og en varm fortælling om venskab og samfundsliv.

Egners bøger er kendt for deres levende sprog, sjove rim og rytme, der gør det sjovt for børn at læse eller blive læst højt. Han formår at skabe en verden, hvor børn kan udforske og lære, samtidig med at de bliver underholdt og inspireret.

Thorbjørn Egner modtog flere priser og anerkendelser for sit arbejde, herunder Kulturdepartementets billedbogpris og Cappelenprisen for sit bidrag til norsk litteratur.

Børnebøgerne af Thorbjørn Egner har en tidløs appel og er blevet oversat til mange sprog, hvilket betyder, at børn over hele verden kan nyde hans fantastiske historier og smukke illustrationer.

Egner efterlod sig en utrolig arv af børnebøger, der fortsætter med at bringe glæde og læring til børn i dag. Hans fortællinger er en hyldest til fantasi, venskab og livsglæde og vil forblive en vigtig del af børnelitteraturen i mange år fremover.

Gem

Gem

3 kommentarer til “3 børnebøger af Thorbjørn Egner

  1. Pingback: Gratis børneplakat - Kaninen - Børneværelset

  2. Pingback: Print selv Børneplakat: Charlie Chaplin plakat - Børneværelset

  3. Pingback: 10 klassiske børnebøger til godnat-læsning - Børneværelset

Der er lukket for kommentarer.