5 fantastiske bøger skrevet af Astrid Lindgren

bøger af astrid lindgren, børnebøger af astrid lindgren, astrid lindgren bøger, astrid lindgren børnebøger, bøger til godnatlæsning, godnatlæsningsbøger, danske børnebøger

Astrid Lindgrens bøger er bøger jeg selv er vokset op med.

Som helt lille fik jeg læst Astrid Lindgrens bøger højt som godnat læsning af mine forældre. Som lidt ældre læste jeg dem selv i skolen og som fritidslæsning.

I dag læser jeg Astrid Lindgrens bøger for, og sammen med mine unger, og derfor har jeg besluttet mig for at lave listen med 5 bøger af Astrid Lindgren, hvis historie stadig er fantastiske, og som ungerne elsker.

9788702067965

Pippi Langstrømpe er verdens stærkeste pige. Hun har rødt hår og fletninger, der står lige ud i luften. Hun bor alene i Villa Villekulla med sin hest og sin abe og sin taske fuld af guldmønter. Og hun er Tommy og Annikas bedste ven, som finder på de sjoveste og mærkeligste ting. Pippi Langstrømpe er den første af de tre bøger, Astrid Lindgren udgav i 1940´erne. I dag er Pippi kendt og elsket af børn i hele verden. De to andre bøger hedder Pippi Langstrømpe går om bord og Pippi Langstrømpe i SydhavetPå Bog og Ides hjemmeside kan du købe bogen Pippi Langstrømpe til 149,95 kr.

 

9788702058048

Ronja Røverdatter er Astrid Lindgrens mesterværk af en fantastisk, drabelig og kærlig fortælling om røverbørnene Ronja og Birk, om deres frie liv i de vilde skove og om, hvordan deres venskab stopper krigen mellem to røverslægter. Bogen kan læses som godnathistorie over flere dage. På Bog og Ides hjemmeside kan du købe bogen Ronja Røverdatter til 249,95 kr.

brødrene--løvehjerte

Tvebaks storebror Jonathan fortæller ham om Nangijala, landet man kommer til, når man dør. For Tvebak er lille og bange, og han skal snart dø. »I Nangijala har man lov at være med i eventyr fra morgen til aften og natten med. For det er i Nangijala, at alle eventyr sker.« Så det er godt, at Tvebak ikke skal være i Nangijala uden Jonathan. Godt, at de tilsammen kan blive Brødrene Løvehjerte. Astrid Lindgrens mesterværk er i 30-året for bogens udgivelse blevet nyoversat med kærlig respekt for tekstens lavmælte mundtlige fortælletone og perfekt til godnatlæsning. Brødrende løvehjerte er en historie voksne også kan nyde mens den læses højt. Bøgen om Brødrene Løvehjerte kan købes på Bog og Ide for 99,95 kr. 

 

9788702072877

Emil fra Lønneberg er endnu en Astrid Lindgrens børnebogs klassiker. Emil fra Lønneberg udkom første gang i 1963 – og er den første af de tre kapitelbøger om Emil. De to andre hedder: Mere om Emil fra Lønneberg og Han er her endnu Emil fra Lønneberg. Bogen om Emil fra Lønneberg kan købes på bog og ides hjemmeside til 129,95 kr.

lillebror-og-Karlsson-pa-taget

Oppe på taget af et ganske almindeligt hus i en ganske almindelig gade ligger der bag skorstenen et lille bitte hus med skodder for vinduerne. Der bor Karlsson på Taget, og han er ikke helt almindelig. Karlsson er nemlig verdens modigste mand, verdens bedste tallerkenkaster, verdens bedste æblesteger og kødbollespiser, verdens bedste himstregimssnedker, ja, kort sagt, verdens bedste til alting, når han altså selv skal sige det. »Jeg er en smuk og klog og tilpas tyk mand i min bedste alder.« BOGEN OM LILLEBROR OG KARLSSON PÅ TAGET er en samlet udgave af alle tre bøger om Lillebror og Karlsson på taget: Lillebror og Karlsson på Taget, Karlsson på Taget flyver igen og Verdens bedste Karlsson. Lillebror og Karlsson på taget er godnatlæsning som samler dagens sidste smil. På Bog og Ides hjemmeside kan du købe bogen Lillebror og Karlsson på taget til 249,95 kr.
You may also like...