bøger af astrid lindgren, børnebøger af astrid lindgren, astrid lindgren bøger, astrid lindgren børnebøger, bøger til godnatlæsning, godnatlæsningsbøger, danske børnebøger

5 fantastiske bøger skrevet af Astrid Lindgren

Astrid Lindgrens bøger er næsten alle er vokset op med.

Astrid Lindgren er elsket i hele norden og hendes fantasifulde historier er tidsløse.

Bøgerne er solgt i tusindvis og historierne er også filmatiseret og oversat til forskellige sprog.

Hvis du gerne vil læse Astrid Lindgren for dine børn, eller hvis du ønsker at give en tidløs gave, så kan du i denne artikel finde en liste med 5 bøger af Astrid Lindgren.

Læs også >> 10 Kogebøger til børn (og deres forældre)

Note: Artikle om 5 fantastiske bøger skrevet af Astrid Lindgren er sidst opdateret D. 05/01 2021. ALLE links i denne artikel er affiliate / reklame links, som sender dig videre til webshoppen.

5 fantastiske bøger skrevet af Astrid Lindgren

9788702067965

Pippi Langstrømpe

Pippi Langstrømpe er verdens stærkeste pige. Hun har rødt hår og fletninger, der står lige ud i luften. Hun bor alene i Villa Villekulla med sin hest og sin abe og sin taske fuld af guldmønter. Og hun er Tommy og Annikas bedste ven, som finder på de sjoveste og mærkeligste ting.

Pippi Langstrømpe er den første af de tre bøger, som Astrid Lindgren udgav i 1940´erne. I dag er Pippi kendt og elsket af børn i hele verden. De to andre bøger hedder Pippi Langstrømpe går om bord og Pippi Langstrømpe i Sydhavet

Køb Pippi Langstrømpe bogen her

9788702058048

Ronja Røverdatter

Ronja Røverdatter er Astrid Lindgrens mesterværk af en fantastisk, drabelig og kærlig fortælling om røverbørnene Ronja og Birk, om deres frie liv i de vilde skove og om, hvordan deres venskab stopper krigen mellem to røverslægter.

Fortællingen begynder sådan her: “Den nat Ronja blev født buldrede tordenen over bjergene, ja, det var en uvejrsnat, der fik alt troldtøj, som holdt til i Mattisskoven, til forskræmt at krybe ned i deres huler og skjulesteder, kun de onde skovhekse lskede uvejr højere end nogen anden slags vejr og fløj hylende og skrigende rundt om røverborgen på Mattisbjerget.”

Bogen kan læses som godnathistorie over flere dage.

Køb Ronja Røverdatter bogen her

brødrene--løvehjerte

Brødrene Løvehjerte

Tvebaks storebror Jonathan fortæller ham om Nangijala, landet man kommer til, når man dør. For Tvebak er lille og bange, og han skal snart dø. »I Nangijala har man lov at være med i eventyr fra morgen til aften og natten med. For det er i Nangijala, at alle eventyr sker.«

Så det er godt, at Tvebak ikke skal være i Nangijala uden Jonathan. Godt, at de tilsammen kan blive Brødrene Løvehjerte.

Astrid Lindgrens mesterværk er i 30-året for bogens udgivelse blevet nyoversat med kærlig respekt for tekstens lavmælte mundtlige fortælletone og perfekt til godnatlæsning. Brødrende løvehjerte er en historie voksne også kan nyde mens den læses højt.

Køb Brødrene Løvehjerte bogen her

9788702072877

Emil fra Lønneberg

Emil fra Lønneberg er endnu en Astrid Lindgrens børnebogs klassiker. Astrid Lindgren har selv sagt om Emil, at han var den af hendes børnebogsfigurer, hun holdt mest af. Emil fra Lønneberg udkom første gang i 1963 – og er den første af de tre kapitelbøger om Emil.

Først stak Emil fra Lønneberg hovedet i suppeterrinen og måtte af sted til lægen i Mariannelund for at komme fri igen. Så hejste han lille Ida op i flagstangen, og til slut skabte han vildt postyr til markedet på Hultfreds slette. – Og det var endda kun nogle af alle de skransstreger, Emil fra Katholt i Lønneberg i Småland i Sverige bedrev den sommer.

Køb Emil fra Lønneberg bogen her

lillebror-og-Karlsson-pa-taget

Lillebror og Karlsson på taget

Oppe på taget af et ganske almindeligt hus i en ganske almindelig gade ligger der bag skorstenen et lille bitte hus med skodder for vinduerne. Der bor Karlsson på Taget, og han er ikke helt almindelig.

Karlsson er nemlig verdens modigste mand, verdens bedste tallerkenkaster, verdens bedste æblesteger og kødbollespiser, verdens bedste himstregimssnedker, ja, kort sagt, verdens bedste til alting, når han altså selv skal sige det. »Jeg er en smuk og klog og tilpas tyk mand i min bedste alder.«

Bogen om lillebror og Karlsson på taget er en samlet udgave af alle tre bøger om Lillebror og Karlsson på taget: Lillebror og Karlsson på Taget, Karlsson på Taget flyver igen og Verdens bedste Karlsson.

Lillebror og Karlsson på taget er godnatlæsning som samler dagens sidste smil.

Køb Lillebror og Karlsson på taget bogen her