bøger af ole lund kirkegaard, børnebøger af ole lund kirkegaard, ole lund kirkegaard bøger, ole lund kirkegaard børnebøger, bøger til godnatlæsning, godnatlæsningsbøger, danske bøger, gummi tarzan, otte er et næsehorn,

5 sjove børnebøger af Ole Lund Kirkegaard

Det er svært ikke at elsker den danske forfatter Ole Lund Kirkegaard og hans fantastisk sjove børnebøger.

Bøgerne har underholdt i flere generationer og er tidsløse klassikere.

Ole Lund Kirkegaard er en af Danmarks mest folkekære børnebogsforfattere, som har underholdt børn i alle aldre siden 1967, hvor hans debutbog “Lille Virgil” udkom.

Han har en utrolig unik måde at skrive sjove og beskrivende børnebøger, som både store og små kan forstå.

Læs også >> 10 klassiske børnebøger til godnat-læsning

Note: Artiklen om 5 sjove børnebøger af Ole Lund Kirkegaard er sidst opdateret D. 11/2 2021. ALLE links i denne artikel er affiliate / reklame links, som sender dig videre til webshoppen.

Her er vores 5 favoritter fra Ole Lund Kirkegaard:

9788702149425
Hodja fra Pjort

Hodja fra Pjort er fortællingen om drengen Hodja, der bor i den lille by Pjort i et land kaldet Bugislav.

Podja er en nysgerrig dreng, der higer efter at opleve spændende ting. Han vil gerne opleve noget, og på et flyvende tæppe rejser han til hovedstaden. Her bliver tæppet narret fra ham, men Hodja er fast besluttet på at få det tilbage.

Hodja fra Pjort er en morsom og flot illustreret børnebog om drengen Podja og hans eventyr.

Køb Hodja fra Pjort bogen her

9788702153545
Orla Frøsnapper

Orla Frøsnapper er en stor klassiker indenfor børnebøger. Orla Frøsnapper er byens bølle. Han driller alle de andre børn i byen og han er en kendt for at være en lømmel uden lige.

Bogens fortæller er træt af, at han sammen med sin kammerat Jakob altid bliver drillet af de store drenge, af bøllerne og ikke mindst af Orla Frøsnapper. Det ene tager det andet og du kan i “Orla Frøsnapper” læse, hvordan den største bølle af alle ender i et omrejsende cirkus.

Køb Orla Frøsnapper bogen her

9788702158137
Otto er et næsehorn

Otto er et næsehorn handler om drengen Topper, der finder en magisk blyant.

Når man skriver noget med blyanten, forsvinder det igen. Topper prøver at bevise det for sin ven Viggo, så han tegner et næsehorn på tapetet. Men i stedet for at billedet forsvinder, bliver tegningen levende!

Uden at det var planen har Topper og Viggo lige pludseligt et stort, gult næsehorn i stuen – og det er altså ikke særligt praktisk at have et stort, sulten næsehorn som kæledyr, når man bor på anden sal. Men sjovt er det og historien er fantastisk underholdene.

Køb Otto er et næsehorn bogen her

9788702158144
Gummi Tarzan

Gummi Tarzan er historien om Ivan Olsen. Ivan Olsen er ikke ret stor. Han er nærmest lille og tynd – og ikke særlig pæn. Han er heller ikke spor stærk og kan ikke tæve nogen.

Til gengæld får han selv en masse tæsk og somme tider buksevand. Ivans far prøver at gøre Ivan til et rigtigt mandfolk. En ægte Tarzan. Men ingenting hjælper.´Øv,´ råber hans far til sidst. ´Du er en værre Gummi-Tarzan!´ Sådan får Ivan sit navn, men der skal et tilfældigt møde med en heks til, før der vendes op og ned på alting for Ivan Olsen.

Køb Gummi Tarzan bogen her

9788702094121
Frode og alle de andre rødder

Frode og alle de andre rødder handler om den syv-årige Frode fra Hjørne-Huset, om Simme den største af alle rødderne, om Stinne der er Frodes kæreste, om Spætte der altid glemmer det han skal huske.

Om Dille, der vil afspore et tog, om Læris en højst mærkværdig dreng som tænker bedre end de fleste, om Irene TV og fru Ravn, der er to meget nysgerrige damer og om Hr. Storm der er frygtelig vredladen og som altid kommer galt af sted, og om en mystisk mand på løbehjul.

Køb Frode og alle de andre rødder bogen her

2 kommentarer til “5 sjove børnebøger af Ole Lund Kirkegaard

  1. Pingback: 3 tidsløse bøger fra Thorbjørn Egner - Børneværelset

  2. Pingback: 10 klassiske børnebøger til godnat-læsning - Børneværelset

Der er lukket for kommentarer.