guide til skolestart, stresset skolebarn, børn begynder i skole, skolestarts guide, gode råd til skolebørn, Børn, vrede børn, stresset børn

7 gode råd til en god skolestart

Det er en stor forandring og omvæltning i barnet liv, når hverdagen skifter fra børnehave til skole.

Men der er forskellige måder, hvorpå du kan hjælpe dit barn med at få en mere flydende overgang fra livet som børnehavebarn til skolebarn.

Skolestart er en spændende tid for både børn og forældre. Det markerer begyndelsen på et nyt kapitel i barnets liv og indebærer en overgang til mere strukturerede rutiner og øget ansvar. For at sikre en succesfuld skolestart er det vigtigt at være godt forberedt og have de rette værktøjer og råd ved hånden.

I denne artikel vil vi give dig en omfattende guide med gode råd til skolestart, der vil hjælpe dig med at navigere gennem denne vigtige overgangsperiode. Vi vil dække alt fra praktiske forberedelser som indkøb af skoleartikler og tilpasning af rutiner.

Uanset om dit barn starter i skolen for første gang eller skal tilbage efter ferien, vil vores gode råd og vejledning give dig værdifuld indsigt og praktiske strategier til at støtte barnets skolestart.

I denne artikel finder du 7 gode råd til en god skolestart, som hjælper dit barn og din familie med at vende sig til den nye hverdag og de nye opgaver, som følger med den.

Læs også >> 10+ flotte skoletasker til piger (0-3 klasse)

7 gode råd til en god skolestart for dit barn

skolestart, skoletaske, guide til køb af skoletaske, sådan køber du den rigtige skoletakse, gode råd til køb af skoletaske, skoletaske guide, guide til køb af skoletaske

1: Forventningens glæde og usikkerhedens tid.

Det er super spændende at skulle starte i skole, hvor man skal lære at læse og lege i skolegården. Men det er også en usikkerhed for mange børn, f.eks hvis de ikke kender nogle de skal gå i klasse med eller hvis deres venner er kommet i en anden klasse end dem og de nu risikere at ende udenfor et fællesskab, de engang var en del af.

Derfor er det vigtigt at tage dig tid til at lytte til dit barn, så de føler nogle hører deres glæder og deres frygt samt opbygger deres sikkerhed i sig selv og den nye fremtid.

2: Guide dem med vigtig viden.

At være skolebarn er anderledes end at være børnehavebarn og særligt den skemalagte hverdag i skolen er en omvæltning for mange.

Et godt råd er at fortælle dine børn, hvordan den nye hverdag kommer til at blive, hvad man lærer i de forskellige fag, hvornår man spiser frokost, fortæl at man skal række hånden op når man vil sige noget og hvad man skal gøre, hvis man gerne vil på toilettet.

Den fordomsfrie og trygge tone du som forældre kan tilbyde, kan gøre det nemmere for dem at huske, hvad I har snakket om.

Læs også >> Download gratis Uge plan

3: Regressiv er normalt

Mange børn bliver midlertidige regressive, når de starter i skole. De kan gå tilbage i udvikling, for at afspejle en tid der var mere overskuelig for dem. De kan begynde at tale lidt småbarnligt derhjemme og udstråle, at de har brug for hjælp til helt almindelige hverdagsting.

Dette er normalt og noget som fortager sig igen, så husk at være overbærende og hjælpsom.

guide til skolestart, stresset skolebarn, børn begynder i skole, skolestarts guide, gode råd til skolebørn, Børn, vrede børn, stresset børn

4: Stress og vrede er en reaktion

Når dit barn starter i skole, så kan ham eller hun begynde at få stresssymptomer eller vredesudbrud. De er en reaktion på at hverdagen har forandret sig og at de endnu ikke har fundet deres plads i det nye system.

Giv tingene et par uger og hvis det ikke løser sig af sig selv, så tak eventuelt en snak med deres underviser.

5: Søvnproblemer skal behandles med tryghed

Nogle børn får også søvnproblemer og/eller svært ved at falde i søvn om aftenen. En normal reaktion er at de ønsker at sove i forældresnes soveværelse eller på anden måde være tæt på dem ved sengetid og i løbet af natten. Det er deres søgen efter tryghed som udspringer af denne opførsel.

En måde du eventuelt kan komme dette i forkøbet på, er ved at tage en snak med dine børn omkring næste dags skoledag, hvad fag de skal have og hvornår du ser dem i løbet af dagen.

skoleklar, gør dit barn skoleklar, skoleklar barnbarnets første skoletaske, find den rigtige skoletaske, bedste skoletaske 2018, bedste skoletaske 2017, guide til køb af skoletaske, sådan finder du den rigtige skoletaske til dit barn, barnets første skoletaske, skoletasker til piger

6: Hav styr på skoletasken

Skoletasken er en ny ting, som er forbundet med skolen og modsat tasken til børnehaven, så er der flere ting, som skoletasken skal indeholde hver dag, for at få hverdagen til at fungere. Det inkluderer blandt andet penalhus, bøger, notathæfter, madpakken og drikkedunken.

Hjælp dit barn med at skabe en god rutine og afhjælp stress ved at hjælpe dem med at have styr på skoletasken.

Læs mere om gode indkøb til skolestarten her.

7: Lad dem fortælle om alt det nye

Når man begynder i skole, så sker der en masse nyt hele tiden, som barnet ofte gerne vil fortælle om. Tag dig tiden til at lytte til deres historier og vis dem, at deres nye hverdag har din interesse og at du gerne vil lytte til dem.

Læs også >> 10+ gaveideer: Oplevelsesgaver til børn