Bedst i test: Babyalarmer til de nybagte forældre

Babyalarmer er en gave sendt fra himlen for mange nybagte forældre.

En babyalarm er nemlig svær at leve uden i de første år med baby. En babyalarm giver forældre til småbørn en velfortjent pause mens babyen sover, så de kan koble af og få gjort at de mange ting som er svære at få ordnet mens babyen er vågen. Køber man en god babyalarm kan den uden problemer bruges til flere børn, når flokken udvides. Det er en af de babyting, som kan genbruges igen og igen. Babyalarmer findes med forskellige funktioner og i mange forskellige prisklasser. Følg vores lille vejledning, så du kan vælge den rette babyalarm til dig selv eller som gave til de kommende forældre.

Babyalarm funktioner

  • Lyd
  • Billede
  • Batteritid
  • Temperaturmåler
  • Alarm ved lavt batteri
  • Alarm ved dårligt signal
  • 2 vejs kommunikation
En babyalarm består af 2 enheder. En enhed på batteri hos babyen og en enhed hos forældrene (ofte også på batteri, men som også kan sættes til stikkontakt, hvis man er hjemme). I enheden hos baby findes en stærk mikrofon, der forstærker lyden af baby. Dvs. at man som forældre kan høre vejrtrækning, når baby bevæger sig og selvfølgelig når baby vågner. Nogle modeller findes også med video. Med en videodel kan babyen overvåges under sin søvn, hvilket skaber tryghed for nogle forældre. Videodelen er endnu mere betrygende end udgaver uden video, dog skal man være opmærksom på at ulemperne ved en video babyalarm er at den bruger væsentligt mere strøm og så skal enheden hos baby sættes i en vinkel, hvor det er muligt at filme. Batteritid er også en vigtig faktor for dem som ofte er på farten. Hvis man ofte er på tur og ikke er typen der altid husker er oplade inden afgang, eller pakker ekstra batterier i pusletasken (for der er så mange andre ting at huske på med en lille ny), så vil vi anbefale at vælge en babyalarm model der ikke bruger så meget strøm. Hver gang babyalarmen sættes til, kontrolleres at der er batteri og signal. Begge dele skal indikeres på forældre enheden, enten ved lys eller lyd. Bogle babyalarmer lyser f.eks. rødt ved lavt batteri og afgiver en bip lyd, hvis enheden ikke kan fange baby enheden. Disse alarmfunktioner er et must på enhver babyalarm. Temperaturmåler og 2 vejs kommunikation er ekstrafunktioner, som i nogles øjne ikke er væsentlige funktioner, men som nogle forældre synes det er rart at have. 2 vejs kommunikation gør at forældre kan berolige baby gennem babyalarmen.

Babyalarm mærker

Hvis du ikke selv netop har stået med en lille på armen, så kan junglen af babyalarm mærker være voldsom. Vi udpeger derfor et par mærker så du har noget at gå efter. Vi anbefaler udelukkende mærker som også anbefales af forbrugerrådet TÆNK.
  • Neonate – Får gode anmeldelser både af TÆNK og af forbrugere generelt
  • Phillip Avent – Er væsentlig billigere end Neonate og rækker ikke lige så langt
  • Nova – Flot design og mange funktioner
Nedenfor ses gode tilbud på de bedste babyalarmer fra hver af de 3 mærker og en enkel dansk nyskabelse, der kobles til smartphone.  

Nabby babyalarm – Pris: 1.195,- (klik her og læs mere, inkl. andre anmeldelse af Nabby)

Nabby Babyalarm er udviklet, designet og produceret her i Danmark, da de innovative stiftere af Nabby, ønsker at være helt tæt på alle processer i fremstillingen. Af dette afkom Nabby Babyalarm, en bluetooth babyalarm som er utrolig enkel, stilfuld og let at anvende. nabby babyalarm med app Babyalarmen kan efter en lynopladning på 1 time, holde en batterilevetid på ca. 70 timer. Med en stråling på kun 0,08mW i gennemsnits når Nabby Babyalarm ”lytter” sætter denne alarm en ny verdens rekord med den laveste stråling. Alarmen har en rækkevidde på op til 340 meter og fungerer via Bluetooth forbindelse til din smartphone (virker også uden internetforbindelse/WIFI). Du kan selv indstille lydfølsomheden, så den passer lige til dit barn. Med denne alarm slipper du for signalforstyrrelser, da den har en unik forbindelse, dvs. der er ingen ”skrattelyde” eller andre på linjen. Du kan selv konfigurere, hvilke informationer du ønsker at få på din smartphone når du bruger Nabby. Bl.a. kan du slå temperatur måler til og fra, og dermed indstille Nabby appen lige sådan som du ønsker. Hvis der er lavt batteriniveau eller forbindelsen er dårlig vil Nabby give dig besked med det samme. Telefon medfølger ikke.  

Neonate babyalarm, Model: BC8000DV – Pris: 1.995,-

Nyhed fra kvalitetsbevidste Neonate! Den nye Neonate BC-8000D sammensmelter for første gang video og audio i en enhed med optil 800 meters rækkevidde. Neonate babyalarm med video Alarmen har blandt andet følgende features: 300 meters rækkevidde på video forbindelsen. 800 meters rækkevidde på audio forbindelsen. Dette er den første video babyalarm, som har så stor audio rækkevidde. Flere forskellige modes, hvor du selv kan bestemme om du vil have lyd/audio hele tiden, kun audio, eller kun audio/video, hvis barnet siger noget. Stort 1600mAh batteri i begge enheder, som kan holde strøm i mange timer. 8 individuelle infarøde lamper, så billedet også er godt – selv når rummet eller barnevognen er mørk. Kan benyttes udenfor helt ned til -19 grader celcius. Nattelampe, som kan tændes fra forældre enheden. ‘talk back’ funktion, som kan benyttes til at kommunikere med barnet. Strømbesparende mode, hvor et intelligent system (ARPS – automatisk effektreduktionssystem) gør, at batteriet holder længere.

Neonate babyalarm, Model: BC-5800D – Pris: 1.299,-

neonate babyalarm bc-5800d_refleksjon Lille og handy. Neonate BC 5800 er en smart lille sag, der ikke fylder mere end en mobiltelefon. Den er kun 9 cm høj, 4,5 cm i bredden og kun 2 cm tyk, og dens lille størrelse gør, at den nemt kan være i lommen. På forældreenheden er der en vibrator og volumenknap. Vibratoren er smart, hvis du eksempelvis støvsuger; her kan du have alarmen i lommen og dermed straks mærke, hvis barnet giver lyd fra sig. Intelligent skærm: Babyalarmen har stor skærm, der viser temperatur i displayet og virker ned til minus 19 grader, så babyen også kan sove ude på kolde vinterdage. Desuden har skærmene et natlys, som ikke forstyrrer barnets søvn når det er mørkt.  Skærmene aktiveres ved støj og lyde, og mens de ikke benyttes, er de på stand-by mode, hvilket sparer på batteriets levetid. Neonate BC5800 har de sejlivede lithium-batterier, der kan oplades igen og igen. Batterierne har en stand-by tid på op til 70 timer, og de kan genoplades og klatlades uden, at det formindsker batteriets levetid. Med alarmen medfølger en intelligent turbolader med ladestation til begge enheder, hvor batterierne oplades på kun 3-4 timer. De fine små alarmer er digitale, hvilket gør, at de ikke bliver forstyrrede af andre signaler. De har en rækkevidde på op til 800 m og har lav stråling – maks. 20mW (4 % af DECT) og ingen pulserende stråling.  
 

Philips Avent, Model: DECT SCD560 – Pris: 999,-

Med Philips Avent DECT SCD560 har Philips lanceret en god og solid babyalarm med alle de klassiske egenskaber, som er kendte fra Philips populære serie af babyalarmer. phillips avent babyalarm tilbud Talk back funktion, vuggeviser og blidt natlys – Philips har mange gode erfaringer med netop disse funktioner, som efterhånden er blevet et varemærke for deres populære babyalarmer. Fra forældreenheden kan du både have tovejskommunikation med dit barn, samt sætte en af de 5 vuggeviser til at berolige dit barn, velvidende at det blide natlys allerede står tændt, aktiveret af dit barns stemme eller puslen rundt. Alt dette giver dig som forælder både ro og konstant klarhed over, hvordan dit barn har det. Batteri- og drifttid: Der medfølger et genopladeligt batteri til forældreenheden, som har en drifttid på 18 timer. Det tager 10 timer for en fuld opladning med det medfølgende ladestik. Det er lidt smag og behag, om man bedst kan lide ladestik eller ladestationer, men med denne babyalarm, skal man lige være opmærksom på, at det ikke er muligt hverken at bruge eller tilkøbe ladestationer. Der er en indikator ved lavt batteriniveau, så du kan se, hvis den skal sættes i en stikkontakt. Derved skal du ikke være bange for pludseligt at købe tør for strøm. Lydstyrke, mikrofonfølsomhed og LED-lys: Som du også finder på Philips andre babyalarmer, kan du justere både lydstyrken og mikrofonfølsomheden, så den passer til netop dig og dit barns behov. Den kan indstilles så selv den mindste rumsteren rundt i dynerne giver udsving på forældreenheden – selv hvis den er på vibratormode. Hvis du støvsuger, hører musik eller på anden vis er i støjende omgivelser, kan du nemlig sætte den til at vibrere, så du er sikker på at mærke det, hvis dit barn har brug for det. For at du har styr på, hvad der sker i børneværelset, er der også 3 LED-lys, der angiver lydniveauet hos barnet, selvom lyden på forældreenheden er skruet ned eller på vibrationsmode. Rækkevidde og alarm ved overskridelse: Udendørs har Philips Avent DECT SCD560 en rækkevidde på 330 meter, mens den indenfor ligger på 50 meter. Derudover sørger den for at advare dig om både svigtende forbindelse og overskridelse af rækkevidden med den indbyggede alarm. Derfor skal du aldrig være bange for at være uden for rækkevidde.

Philips avent babyalarm, Model: DECT SCD505

Philips DECT-babyalarmer giver dig trygheden ved at føle dig tæt på din baby, selvom du ikke er i samme rum. Med Philips nye ECO-tilstand kan du også være mere miljøvenlig uden at miste den vigtige forbindelse. philips_avent-dect-scd505 babyalarm tilbud Nøglefunktioner: DECT-teknologi garanterer nul interferens og 100 % fortrolighed. Energibesparende ECO-tilstand. Ingen installation – klar ved tilslutning. Sikkerhed med krystalklar lyd. Vælg det bedste lydniveau for dine omgivelser. Lydniveau med lys. Genopladelig trådløs forældreenhed. Du kan altid vide, om du er forbundet. Op til 24 timers driftstid, før genopladning er nødvendig. ECO-tilstand gør det muligt for dig at sænke dit energiforbrug og strømoverførsel. DECT-teknologi garanterer nul interferens fra andre transmitterende produkter som f.eks. andre babyalarmer, trådløse telefoner og mobiltelefoner. Datakryptering giver sikker og privat forbindelse, så du kan være sikker på, at du er den eneste, der kan høre din baby. Med en rækkevidde på 330 m og en behagelig halsstrop har du ingen problemer med at bevæge dig rundt i dit hjem. Den lille, genopladelige forældreenhed gør op til 24 timers trådløs roaming mulig, før genopladning er nødvendig. Gør det muligt at justere lyden og lydstyrkeniveauet, så du kan høre hver eneste pludren og kluklatter og hvert eneste hik. Hør hver eneste lille pludren og hvert eneste hik fuldstændigt klart. DECT-teknologi giver krystalklar lyd i høj kvalitet, så du altid kan høre din baby. Lys aktiveres for at angive lydniveauet i babyens værelse, selv om lyden på forældreenheden er dæmpet.