fastelavnstønde, fastelavnstønde med pynt, pynt til fastelavnstønde, fastelavnstønde af træ, træ fastelavnstønde, fastelavnstønde sæt, sæt med fastelavnstønde

Find her: Fastelavnstønden til fastelavn

Fastelavnstønden er en ligeså vigtig del af fastelavn, som udklædning og fastelavnsris.

Man kan IKKE holde en god fastelavnsfest uden en god fastelavnstønde.

Der findes flere forskellige fastelavnstønder, både billige fastelavnstønder og fastelavnstønder i super god kvalitet (så der bliver kamp om hvem der bliver kattekonge og kattedronning)

Vi har samlet en oversigt med forskellige former for fastelavnstønder som du kan købe online. Både fastelavnstønder med pynt, fastelavnstønder af papir og fastelavnstønder af træ.

Læs også >> Gratis klip og klister til fastelavnsriset

Note: Artiklen om Fastelavnstønden er sidst opdateret D. 16/1 2024. ALLE links i denne artikel er affiliate / reklame links, som sender dig videre til webshoppen.

Find fastelavnstønden her:

fastelavnstønden, fastelavnstønde med pynt, pynt til fastelavnstønde, fastelavnstønde af træ, træ fastelavnstønde, fastelavnstønde sæt, sæt med fastelavnstønde, fastelavnstønden

Fastelavnstønden med fastelavns pynt

fastelavnstønde, fastelavnstønde med pynt, pynt til fastelavnstønde, fastelavnstønde af træ, træ fastelavnstønde, fastelavnstønde sæt, sæt med fastelavnstønde

Lille fastelavnstønde inklusiv pynt

En god lille billig fastelavnstønde inklusiv pynt til børn i alderen 4-15 år.

Følgende pynt medfølger; 1 lille fastelavnstønde: 1 lille trækølle, 1 kongekrone, 1 dronningekrone, 2 ruller serpentiner (18 ringe i hver), 1 stk 6 meter sisal reb til ophæng af tønde, 4 papkatte. Tønden er lavet af birk, er 35 cm høj og vejer 3 kg.

Pris 249,95 kr – Køb billig fastelavnstønde her

fastelavnstønde, fastelavnstønde med pynt, pynt til fastelavnstønde, fastelavnstønde af træ, træ fastelavnstønde, fastelavnstønde sæt, sæt med fastelavnstønde

Fastelavnstønde med pynt

Dette er en billig stor fastelavnstønde inklusiv pynt.

Følgende pynt medfølger fastelavnstønden: 1 stor fastelavnstønde (passende til 9 – 15 år), 1 stor trækølle, 1 kongekrone, 1 dronningekrone, 2 ruller serpentiner (18 ringe i hver), 1 stk. 6 m. sisal reb til ophæng af tønde, 4 papkatte. Tønden er lavet af birk, er 54 cm høj og vejer 4 kg.

Pris 299,95 kr – Køb billig fastelavnstønde her

Billige fastelavnstønder til fastelavn

fastelavnstønde af pap, pap fastelavnstønde, fastelavnstønde til de mindste, fastelavnstønde til små børn

Pap fastelavnstønde

En billig fastelavnstønde lavet af pap, perfekt til de mindste fastelavnsfest. Fastelavnstønden er hvid med katte motiver hele vejen rundt. Når fastelavnstønden er er lavet af pap, så kan de helt små også være med til at slå katten af tønden.

Passer til børn i alderen 1-4 år. En god billig fastelavnstønde til de mindste.

Pris 59,95 kr – Køb pap tønden her

Lille billig fastelavnstønde

Lille fastelavnstønde til aldersgruppen 4 – 7 år. Denne lille fastelavnstønde er lavet af birk og spændt sammen med 2 metalbånd, et for oven og et forneden.

Dette er en billig fastelavnstønde til fastelavnsfesten. Tønden er 35 cm høj og vejer 3 kg.

Pris 179,95 kr – Køb fastelavnstønden her

Mellem størrelse fastelavnstønde – billig fastelavnstønde til fastelavn

Mellem stor fastelavnstønde til aldersgruppen 5-9 år. Fastelavnstønden er lavet af træsorten birk og spændt sammen med 2 metalbånd, en for neden og en foroven. Fastelavnstønden er 40 cm høj og vejer 3 kg.

Pris 184,95 kr – Køb Fastelavnstønden her

fastelavnstønde, træ fastelavnstønde, fastelavnstønde til børn, kvalitets fastelavnstønder, fastelavnstønden

Stor fastelavnstønde til fire bånd

Almindelig stor fastelavnstønde med fire metalbånd, 2 for oven og 1 for neden. Stor fastelavnstønde passer  til aldersgruppen 9 – 15 år.

Denne fastelavnstønde er lavet i birk, og spændt sammen med 4 metalbånd. Tønden er lavet af birk, er 54 cm høj og vejer 4 kg.

Pris 229,95 kr – Køb fastelavnstønden her

Kvalitets fastelavnstønder

fastelavnstønde, træ fastelavnstønde, fastelavnstønde til børn, kvalitets fastelavnstønder, fastelavnstønden

Forstærket fastelavnstønde – God til voksne og store teenagere

Skal i holde fastelavnsfest for voksne med store muskler? En forstærket kvalitets fastelavnstønde er limet og forstærket til det voksne publikum.

Denne tønde er forstærket ved at smøre lim mellem stavene, og så er der blevet brugt 2 ekstra stålbånd, så der er 6 i alt. Passer til aldersgruppen 15-99 år. Dette er den perfekte tønde til voksne og store teenagere, som skal slå katten af tønden. Producenten anbefaler at man bruge vores store fastelavnskølle til at slå katten af denne tønde.

Pris 239,95 kr – Køb fastelavnstønden her

forstærket fastelavnstønde, fastelavnstønde for voksne, voksen fastelavnstønde, fastelavnstønden

Ekstra forstærket fastelavnstønde – God til voksne

Dette er den ekstra kraftig fastelavnstønde til specielle arrangementer, hvor tønden skal holde i så lang tid som muligt.

Denne tønde er lavet til at kunne modstå slag fra flere hundrede voksne mennesker, og er derfor et optimalt valg, hvis man holder en kæmpe fastelavnsfest med mange deltagere. Dette afspejler sig også i prisen, som er markant højere end vores andre tønder. Den er også populær til bl.a. konkurrencer i eksempelvis butikker og fitness centre.

Denne tønde vejer 12 kg. hvilket er næsten 3 gange så meget som en almindelig stor fastelavnstønde. Til denne skal man bruge XL kølle, eller eksempelvis et lang jernrør eller lignende.

Pris 995,00 kr – Køb fastelavnstønden her

skabelon til fastelavnstønde, kat itl fastelavnstønde, fastelavnstønde kat, skabelon af kat til fastelavnstønde, katte skabelon til fastelavnstønde

Gratis skabeloner til fastelavnstønden

Det er naturligvis vigtigt at pynte fastelavnstønden rigtig flot. Indeni bør der være en masse slik og søde sager, samt udklippet katte i forskellige størrelser. Uden på fastelavnstønden bør der være en sort kat (læs historien om hvorfor nederst på siden).

Børneværelset gør det nemt for dig at pynte fastelavnstønden med vores GRATIS katte skabeloner til fastelavn. Skabelonerne kan bruges på et utal af måder og det er kun dig og børnenes fantasi som sætter grænser.

(Katte skabelonerne til fastelavn er i A4 størrelse)

skabelon til fastelavnstønde, kat itl fastelavnstønde, fastelavnstønde kat, skabelon af kat til fastelavnstønde, katte skabelon til fastelavnstønde

Download katteskabelonen her

skabelon til fastelavnstønde, kat itl fastelavnstønde, fastelavnstønde kat, skabelon af kat til fastelavnstønde, katte skabelon til fastelavnstønde

Download katteskabelonen her

Sådan laves fastelavnstønden

Vælg den rigtige fastelavnstønde til fastelavn

Når du skal holde en fastelavn fest med en fastelavnstønde er det vigtigt at sammenligne pris, kvalitet og aldersgruppen, du skal holde fastelavn for.

I ovenstående oversigt over billige fastelavnstønder og kvalitets fastelavnstønder er der indsat hvilken aldersgruppe tønderne passer til.

Traditionen med fastelavnstønder og sorte katte

Det har været en udbredt folketro, at en by kunne slippe for pest, hvis en sort kat blev slået ihjel.

Katten blev også set som heksens følgesvend, og den blev set som et symbol på det onde, fordi det var et dyr, som det var vanskeligt at få magt over.

I Danmark kom den sorte kat i en tønde, hvor den blev mishandlet, mens tønden blev slået i stykker. Når tønden var slået i stykker var katten som regel lemlæstet eller død af de kvæstelser, den havde fået i tønden. Var katten ikke død eller lemlæstet fik den lov at løbe når bunden af tønden var slået ud.

Den tradition fortsatte i Danmark helt frem til 1830´erne. I 1830érne fik Paster Holm fra Mols stoppet den grusomme tradition og i dag er den levende kat erstattet med papirskatte indeni og udenpå tønden.

Kattekongen skulle ikke betale skat

I dag er det skik at kåre en kattekonge i forbindelse med tøndeslagningen. I gamle dage slap Kattekonger i gamle dage for at betale skat i et helt år. Derfor gik det vildt for sig, når katten blev slået af tønden. Historikere mener at fortidens kamp om at “slå katten af tønden” foregik til hest, og var en kamp om at vise styrke og prestige.

Mindre festlig var fastelavnen for de sorte katte. Katten blev set som heksens følgesvend, og den blev set som et symbol på det onde.

Nutidens fastelavn er dog helt anderledes end fortidens, og fastelavn er i dag mere en fest for børnene, som kan blive klædt ud som deres idoler eller drømme jobs.

I dag er der stadig tradition for at pynte fastelavnstønderne med katte, men i dag er de af papir. Hvis du skal pynte en super flot fastelavnstønde, og mangler en flot kat at pynte med, så har vi designet en gratis skabelon af en kat du kan bruge.

Fastelavns skabelonen af en kat kan gratis downloads og printes til personligt brug! Videresalg og destruering er ikke tilladt uden tilladelse fra Børneværelset.

Kilde: Wikipedia, og Videnskab.dk