skoleklar, gør dit barn skoleklar, skoleklar barnbarnets første skoletaske, find den rigtige skoletaske, bedste skoletaske 2018, bedste skoletaske 2017, guide til køb af skoletaske, sådan finder du den rigtige skoletaske til dit barn, barnets første skoletaske, skoletasker til piger

Guide: Sådan gør du dit barn skoleklar

At starte i skole er noget af det største dit børn kommer til at opleve i mange år. Derfor er det også vigtigt at være klar og have forberedt sig godt (Det glæder både spændte børn og nervøse forældre 😉 )

For at blive klar til den første skolestart, har vi lavet en simpel guide, som du kan følge og dermed forberede dig selv og dit barn på en god første skoledag.

Involvere barnet i indkøbene til at blive skoleklar

Med start i skole følger der også en række nye indkøb såsom skoletaske, penalhus, drikkedunk, madpakke, gymnastiktaske og meget mere. En måde at hjælpe dit barn med at blive skoleklar på, er ved at gøre dem til en aktiv del af processen med indkøb af de nye skoleting.

Ofte betyder det meget for de børnene, hvilke farver og motiver der er på deres skoletaske og penalhus, og dette behov bør du ikke overse. Når du og barnet er blevet enig om hvilken skoletaske og penalhus osv. han/hun ønsker sig, kan du enten købe den i fysiske butik, eller du kan tjekke markedet grundigere, ved også at tjekke online.

Der kan ofte være penge at spare ved at købe skoletasker og penalhuse online i stedet for i de fysiske butikker, men det er naturligvis vigtigt at barnet har prøvet særligt skoletaskens pasform før i køber tasken. I mange online butikker kan du også dine ”sæt” hvor du kan købe skoletaske, penalhus, drikkedunk og sportstaske samlet.

Læs også: Gode råd til den første skoletaske

Træn dit barns koncentration

Mange forældre frygter for hvordan det vil gå deres barn, når de skal gå fra en legende dag i børnehaven til en skoledag på en stol. Hvis dit barn er en krudtugle, kan det være en god ide f.eks. at øve barnets koncentration og udholdenhed i sommerferien, hvor i sammen kan gør det i et stille og roligt tempo, inden det virkelig liv i skolen starte.

Du kan hjælpe dit barn med at finde ud af, hvordan han/hun mest effektivt falder til ro, så barnet er trænet i at koncentrere sig om én ting ad gangen i længere tid, inden han/hun starter i skole.
Måder du kan træne dette på er f.eks. med et puslespil, at tegne, at lave en perleplade, at læse i billedbog osv.

Undgå at træne stille siddende koncentration foran fjernsyn, tablet eller computer, da det ikke stemmer over ens med den virkelighed der møder barnet i skolen.
Snak med barnet om dets forventninger til at starte i skole

Når et barn starter i skole, og går fra at være et børnehave barn til at være et skolebarn, så opstår der ofte mange tanker i barnet hoved. Snak og lyt til barnets tanker omkring den forestående skolestart, og hver opmærksom på at det måske ikke er det du, som forældre, forventer der fylder meget i hovedet, rent faktisk er det der også fylder meget i barnet hoved.

Øv små rutiner med barnet

At gå fra børnehave til skolebarn er stort, både for barnet og for forældrene. Hverdagen i skolen har ofte andre rutiner end barnet er vant til fra børnehaven. Tag forskud på skolestarten ved at øve nogle af de nye rutiner igennem, som barnet kommer til at stå overfor i skolen.

Det kan f.eks være pakning af penalhus, pakning af skoletaske, pakning af gymnastik taske, spidsning af blyanter osv. Det kan også være en god ide at træne tallene og ABC med dit barn, samt øvelse i at skrive barnets navn.

Den første skoledag

På barnets første skoledag er det vigtigt, at du som forældre udstråler ro omkring om dit barn er skoleklar og viser dit barn, at det her er et godt og spænde nyt kapitel i barnets liv. Lad dit barn få plads på den første skoledag, men signalere tydeligt, at du er der, hvis barnet får brug for dig.Når første skoledag er overstået, er det ingen vigtigt at du mærker efter på dit barn. Nogle børn er udmattet mens andre ønsker at snakke dagen igennem flere gange.

Rigtig god skolestart til alle børn og forældre!