Natur indretning, indret med Natur stil, stilindretning til hjemmet, indret dit hjem i rokoko stil, Natur indretning til hjemmet, indret dig hjem i romantisk stil, guide til indretning med stilarter, Guide til indretning med forskellige stilarter

Guide til indretning med forskellige stilarter

Når hjemmet skal indrettes, kan det være svært at vælge hvilken stil man skal indrette efter.

Men når man indretter er det vigtigt at finde sin egen stil at indrette efter. Den kan være lavet ud fra en eller flere stilarter.

Der er mange forskellige stilarter f.eks.: retro, vintage, orientalsk, moderne, romantisk mm. I dette indlæg vil vi prøve at give dig et overblik over de forskellige stilarter som findes.

Uanset om du elsker den moderne minimalisme, den rustikke charme eller den glamourøse elegance, er indretning med forskellige stilarter en fantastisk måde at skabe et personligt og unikt hjem på.

I denne artikel vil vi udforske forskellige indretningsstilarter og give dig inspiration til at skabe dit drømmehjem. Vi vil dykke ned i forskellige temaer, farvepaletter, møbler og dekorative elementer, der kendetegner hver stil.

Læs også >> 5 gode råd til indretning med farver

Uanset om du er på udkig efter en forandring i dit hjem eller er i gang med at indrette en ny bolig, vil denne artikel være din guide til at udforske forskellige indretningsstilarter og finde den stil, der passer bedst til dig. Gør dig klar til at blive inspireret og skabe et hjem, der er fyldt med stil, personlighed og charme. Lad os begynde rejsen gennem indretningsverdenen!

Indretning med forskellige stilarter

Moderne rokoko indretning, indret med Rokoko, stilindretning til hjemmet,

Moderne rokoko

Denne stilart kommer oprindeligt fra Frankrig, men bredte sig også til Tyskland og Italien og andre steder i Europa i 1730-1750. Det var en meget dyr stil, som kun var for de bedst stillede. Denne stilart minder til forveksling en smule om vintagestilen. Derfor er det meget enkelt at kombinere disse to stilarter. Rokokostilen er meget præget af guld og til tider sølv på henholdsvis møbler, vaser, krukker osv. Rokoko forbindes med, at alt skal være let, elegant og yndefuldt.

Vintage indretning, indret med Vintage, stilindretning til hjemmet,

Vintage

Udtrykket ” vintage” stammer fra fransk og betyder god årgang, oprindelig blev udtrykket brugt til at omtale vin. I denne sammenhæng drejer ordet sig om ældre  møbler, blomstrede duge og tapeter, vitrine skabe og meget meget mere. En tur på loppemarkedet kan man godt være heldig at finde gode ældre møbler. Men der bliver i dag også produceret rigtig mange møbler som er inspireret af vintagelooket. Ikea har blandt andet en masse møbler der er lavet i vintage stil. På http://www.vintage-kompagniet.dk/ kan du også finde god inspiration til vintagestilen.

Moderne reto indretning, indret med retro, stilindretning til hjemmet, indret dit hjem i retro

Retro

Stilarten her ligger meget godt i navnet, nemlig noget der er lidt ældre. Oftest når man snakker retro, er det noget som er tilbage fra 60-70´erne. Teaktræ møbler er et must når man vil indrette hjemmet i retro stil. Er man vild med den retro stil er det derfor en god ide at starte ens jagt på ting til hjemmet på loppemarkeder. En nem måde at få lidt retro stil ind i hjemmet er ved hjælp af skilte eller køkkenredskaber. Heldigvis er det i dag meget “in” at bruge retro ting.

Orientalsk indretning, indret med asiatisk stil, stilindretning til hjemmet, indret dit hjem i orientalsk stil, asiatisk indretning til hjemmet

Orientalsk/asiatisk

Denne indretnings stil stammer fra Mellemøsten og de asiatiske lande. Stilarten er minimalistisk.

Stilen kan både være forholdsvis neutral, men er oftest fyldt med farver og guld samt små farvede stearinlys og store tæpper på gulvende. Den orientalske stil er meget hyggelig.

Romantisk indretning, indret med romantisk stil, stilindretning til hjemmet, indret dit hjem i landlig stil, landstil indretning til hjemmet

Landstil/romantisk

Denne stil var højeste mode for ca 10 år siden, men vi ved at der stadig er rigtig mange der er glade for den især i sommerhuset. Land stilen eller country living som den også kaldes minder på mange måder om vintagestilen.

Denne stil er utrolig stemnings fyldt og kan både være feminin og rå. Her er det meget lyse og pastelfarver der bruges for at give det romantiske udseende. Ældre møbler i lidt slidt udseende, men med sjæl er populære at bruge. Det romantiske hjem har typisk en masse småting, som alle har hver deres historie.

Moderne indretning, indret med moderne stil, stilindretning til hjemmet, indret dit hjem i moderne stil, moderne indretning til hjemmet, indret dig hjem i moderne stil

Moderne

Denne er nok en af de mest brugte i Danmark. Den moderne stilart er meget minimalistisk. Stilen udviser renhed og orden. Derfor kendetegnes den oftest med meget rene linjer og dæmpede farver. I denne stil ser man ofte de danske designs fra Georg Jensen, Rosendahl osv.

Natur indretning, indret med Natur stil, stilindretning til hjemmet, indret dit hjem i Natur stil, Natur indretning til hjemmet, indret dig hjem i Natur stil

Naturen i indretningen

Denne stil er stil og rolig ved at vinde mere frem og passer meget godt sammen med den både der moderne og romantiske stilart. Men den handler i bund og grund om at tænke på miljøet og vores omgivelser og lade os inspirere af den smukke natur der omgiver os.

Igen er det lyse og dæmpede farver, men hvor der lavet detaljer i hjemmet med naturen i fokus. Dette kunne f.eks. være at man bruger en træstub som bord.

Når du indretter dit hjem, kan det være rigtig svært at lave det 100 % efter en stil. Oftest vil man finde noget man synes om i flere af stilarterne. Men ved at sammensætte lidt fra de stilarter der tiltaler en mest, kan man lave den stil der ens egen stil.

Det vigtigste er at hjemmet er et sted man føler sig godt tilpas. Der vil løbende komme indlæg om de forskellige stilarter, hvor vi går mere i dybden med inspiration til indretning af hjemmet.

Læs også >> Sjove brætspil og quiz spil til danske familie hygge