Som de fleste danskere elsker vi en hyggelig belysning i hjemmet, specielt da vi bor i et land hvor der en stor del af året er mørke timer.
I sommerperioden bruger vi dårlig nok lys, men i vinteren er det nødvendigt de fleste af døgnets timer.
Derfor er det også vigtigt at have styr på lyset som en del af ens indretning. Når hjemmet skal indrettes, kan du selv gøre en del for at forme hjemme med den rette belysning. Det er nemlig vigtigt at få tænkt belysningen ind i hjemmet, det gælder uanset form, størrelse eller andre karakteristika ved de forskellige rum i boligen.
Lys spiller en afgørende rolle i skabelsen af en behagelig og stemningsfuld atmosfære i vores boliger. Det rigtige lys kan transformere et rum og give det liv, dybde og karakter.

En hjælpende hånd til indretning med lys
I denne artikel vil vi udforske forskellige måder, hvorpå du kan bruge lys som et indretningsværktøj til at skabe et hjem, der er både funktionelt og æstetisk tiltalende.
Vi vil dykke ned i forskellige lyskilder, lysstyrker, farvetemperaturer og belysningsdesign for at hjælpe dig med at finde den perfekte balance.
Vi vil kommer også ind på, hvordan du kan udnytte naturligt lys på bedst mulig vis og optimere rummets layout for at maksimere dets lyspotentiale.
6 vigtige tommelfingerregler til indretning med lys
Vi har samlet 6 tommelfingerregler, der kan hjælpe dig til at få en funktionel og effektiv belysning der skaber en bedre hygge i hjemmet.

1: Husk lys i alle hjørnerne i hjemmet.
Dette er et af de punkter som folk som oftest overser. Men det er en rigtig god ide at sørge for at få lys i alle hjørner – dette gælder også eventuelle hjørner bag døre eller hjørner der ikke benyttes.
De mørke hjørner ’skærer’ hjørnerne af rummet og giver indtryk af et mindre rum.
2: Brug de rigtige pærer
Når du benytter pærer, så benyt aldrig over 40W i rum, der ikke arbejdsrum. Med arbejdsrum menes der for eksempel kontor og køkken.
I alle andre rum, som stuen og soveværelset bør lyset ikke være for skarpt og hold dig derfor under 40W.

3: Skab hygge med lys
Punktbelysning skaber hygge – placér det der hvor du ellers ville placere et stearinlys.
Punktbelysning er den type belysning, der ofte erstattes af stearinlys – dvs. det svage lys, der f.eks. hænger over sofabordet, står i reolen eller i vindueskarmen.
Det vigtige ved punktbelysning er, at styrken er så svag som mulig – typisk max 25W, måske kun 15W.
4: Benyt helst flere lamper end watt!
Her er en god regel: Ca. 1 lampe pr. 5 m2, så den måde sikre du dig god belysning alle steder i hjemmet.
Flere lamper kan også skabe hygge og muligheden for at lave meget belysning når du skal bruge det og mere hyggelig belysning når du ønsker det.
Læs også >> Play & Go opbevaringsposer til legetøjet

5: Tænd og sluk lamper efter behov
Husk at ikke alle lamper behøver ikke være tændt på en gang. Tænd lys efter situationen og husk at slukke igen, når du forlader rummet.
Flere lamper betyder ikke du bruger mere strøm, hvis du blot husker at slukke lyser når du er færdig med at bruge det.
Er du på udkig efter en ny lamper til din indretning, så har lampemesteren.dk et stort udvalg til alle rummene i hjemmet.