lege til børn, kluddermor regler, regler til kluddermor, lege til børnefødselsdagen, børnelege uden rekvisitter, sjove fødselsdagslege

Leg: Kluddermor (for børn)

Kluddermor er en fantastisk leg, der vil skabe sjov og latter til enhver børnefødselsdag!

Denne leg er perfekt til at få børnene til at bevæge sig, samarbejde og bruge deres fantasi.

Til en god børnefødselsdag hører sig en masse børnelege til. Dette er en god og underholdende leg der ikke kræver nogle rekvisitter, men som uden tvivl vil give børnene noget af grine af.

Legen Kluddermor handler om at danne et menneskeligt rod, hvorefter børnene skal finde ud af at ”rode” sig ud igen. Det kræver god kommunikation, samarbejde og koordination for at løse opgaven.

Husk at legen Kluddermor kan være sjov for både børn og voksne. Du kan endda deltage som en voksen og være en del af rod og grin sammen med børnene.

Læs også >> Lege: Stoledans – regler og guide

lege til børn, kluddermor regler, regler til kluddermor, lege til børnefødselsdagen, børnelege uden rekvisitter, sjove fødselsdagslege

Praktisk information om Kluddermor

Aldersgruppe: Fra 4-5 års alderen og opefter

Deltagere: Sjovest hvis der er 7+ deltagere

Rekvisitter: Ingen

Sådan leger du Kluddermor:

For at starte legen kan du lave en cirkel af børn, der alle holder i hånd med deres sidemand samt vælger en kluddermor, som skal forlade rummet indtil der råbes ”Kluddermor”.

Rundkredsen skal herefter lave knuder på sig selv ved at nogen går ind under armene på andre og måske dreje sig. Dette gøres så mange gange det er muligt uden at nogen dog slipper taget i hinandens hænder.

Når man mener, at der er knuder nok tilkaldes kluddermor fra det andet lokale ved at alle råber “kluddermor”.

Kluddermor skal nu løse den store knude op ved at føre de andre tilbage gennem de knuder, de har lavet, stadig uden at nogen må give slip på taget i hinandens hænder. Når knuden er løst op, kan en ny rundkreds laves og en ny kluddermor udpeges.

Legen kan både leges inden- og udendørs og derfor en leg der med fordel kan leges hele året rundt.

Så næste gang du planlægger en børnefødselsdag, skal du ikke glemme at inkludere legen Kluddermor for at skabe en sjov og mindeværdig oplevelse for alle.

Læs også >> Den ULTIMATIVE Rejseguide til ferie med børn