stoledans, stoledans regler, sådan leget du stoledans, lege til børnefødselsdagen, lege til børn, lege til børnefesten, sjove lege til børn

Leg: Stoledans – regler og guide

Når der skal holdes børnefødselsdag, så er lege altid populært.

En sjov leg som stoledans er perfekt til fødselsdagen, da den indeholder konkurrence, musik og man kan have et stort antal deltagere i stoledans.

Det er op til dig om der skal være en præmie til vinderen, eller blot æren af at have vundet. Stoledans kan også laves af flere omgange og leges af børn i en bred aldersgruppe.

Læs også >> Leg: Sæt næsen på Olaf (Frost fødselsdagsleg)

 lege til børnefødselsdagen, lege til børn, lege til børnefesten, sjove lege til børn, sjov børnefødselsdag, børnefødselsdag

Praktisk om stoledans

Aldersgruppe: Fra 3 års alderen og opefter.

Antal deltagere: Fra 2 og opefter.

Det skal du bruge: Til denne børneleg kræves der stole og musik. Det er vigtigt med et musikanlæg og noget musik, som børnene kan danse og bevæge sig til. Tilpas musikken efter børnenes aldersgruppe.

Også stole – en stole mindre end antallet af børn der skal lege stoledans.

Stopdans er en af de klassiske børnelege, som er sjove til børnefødselsdag uanset om det er drenge eller piger (eller blandet for den sags skyld).

Stopdans legen kræver heller ikke de store forberedelser, og det kan også være godt at bruge stopdans under børnefødselsdagen, for at få børnene til at bevæge sig lidt. Det kan især være en fordel hvis de har fået en del sukker i kroppen, så de kan få brændt lidt energi af.

Sådan laver du stopdans

Stil stolene i en cirkel med stoleryggene mod hinanden, så børnene kan gå rundt om stolene.

En skal styre, hvornår musikken startes og stoppes igen. Når musikken startes, skal børnene danse eller bevæge sig rundt om stolene. Når musikken stoppes, skal børnene hurtigt muligt finde en ledig stol. Der er antal en stol mindre end antallet af børn, så det barn der ikke sidder på en stol når musikken stopper, ryger ud.

For hver runde fjerner man en stol indtil der til sidste kun er 1 stol og 2 børn tilbage. Det barn som sætter sig på den sidste tomme stol når musikken stopper vinder stoledansen.

Læs også >> Sjove brætspil og quiz spil til danske familie hygge