rengøring af dåbssmykker, rengøring af børne smykker, rengøring af barnets smykker, smykker til børn, rengøring af små smykker, sådan rengøre du sølv, sådan rengøre du guld, rengøring af børnesmukke i guld, rengøring af børnesmykker i sølv,

Sådan rengør du dit barns smykker

Smykker er langt fra forbeholdt voksne. En del smykkeproducenter laver fine, små smykker, der passer til familiens mindste. Faktisk får mange børn allerede et smykke i dåbsgave, mens de endnu er spædbørn. Det kan eksempelvis være et kors til minde om den store dag.

Smykker i små størrelser har ofte affektionsværdi og er noget, de fleste gemmer, selvom de måske er vokset fra dem. Ønsker du at hjælpe dit barn med at passe på smykkerne, så de holder så fine i mange år endnu, kan du få nogle gode rengøringstips her.

Læs også >> 5 Flotte dåbsgaver til piger

børnesmykker-rengørings-guide

Rengøring af dåbssmykker
Et smykke er en klassiker, når det kommer til dåbsgaver. En oplagt gaveidé er et smykkevedhæng, da det kan sættes på længere smykker, hvis det oprindelige bliver for småt. På den måde er det et smykke, barnet også kan have glæde af, når det bliver ældre. Af samme grund vælger de fleste gæster smykket i et holdbart materiale som eksempelvis guld eller sølv.

Rengøring af guld:
Læg smykket i varmt vand med opvaskemiddel, børst det forsigtigt med en tandbørste, skyl efter med vand og tør det til sidst af med en blød klud. Du kan også vælge at bruge professionelt guldrens.

Rengøring af sølv:
Sølvsmykker kan du rense med samme metode som rengøring af guld – processen skal dog foretages oftere end ved guld, da sølv oxiderer. Alternativt kan du bruge professionelt sølvrens.

Læs også >> 5+ Flotte dåbsgaver til drenge

Portrait of a sweet infant wearing a pink tutu, necklace, and headband bow, isolated on white in studio

Rengøring af børnesmykker

I takt med at barnet bliver ældre, bliver udvalget af forskellige smykker større. Man kan få alt fra øreringe, ringe, armbånd og halskæder i børnestørrelse og i et passende design. Et sådant smykke bliver ofte båret under leg og fysisk aktivitet. Derfor kan lidt billigere materialer som forgyldning eller bijouteri være en god idé, hvis barnet skulle være uheldig at miste eller ødelægge smykket.

Rengøring af forgyldt sølv:
Det forgyldte lag bliver med tiden slidt af, og derfor skal et forgyldt smykke ikke renses for ofte. Vil du dog alligevel gøre det rent, kan du bruge sølv-metoden på nænsom vis.

Rengøring af bijouteri:
Bijouteri – eller uægte smykker – har en forholdsvis kort levetid, og når smykket først er blevet misfarvet, er der desværre ikke noget at gøre. Du kan dog forlænge levetiden ved at få dit barn til at tage smykket af inden badning og motion.

Har dit barn et smykke af et materiale, som ikke er nævnt her? Så kan du se denne infografik og blive klogere på en lang række forskellige smykkematerialer samt vedligeholdelse af dem.

 
Gem