9 Julehjerter du kan lave med børnene

gratis skabelon julehjerte, julehjerte skabelon, skabelon til julehjerter, skabelon til nemme julehjerter, skabelon til svære julehjerter, skabelon til børnevenlige julehjerter

Julehjerter er en hyggelig del af den danske jul, og en hyggelig aktivitet som man kan lave sammen med sine børn.

Julehjerter findes i med mange forskellige mønstre, og i et utal af sværhedsgrader. På julegavertilalle.dk tilbyder de lige nu 9 forskellige gratis  julehjerte skabeloner, som du nemt og hurtigt kan printe og lave sammen med dine børn.

 

gratis-julehjerte-skabelon-download-til-jul-1024x551

gratis-julehjerte-skabelon-download-1024x551

gratis-dobbelt-julehjerte-skabelon-download-1024x551

gratis-traditionelt-julehjerte-skabelon-download-1024x551

gratis-julehjerte-skabelon-download-firkant-1024x551

gratis-julehjerte-skabelon-download-godjul-1024x551

gratis-julehjerte-skabelon-1024x551

gratis-julehjerte-skabelon-download-1024x

Mens i fletter julehjerter sammen, kan du eventuelt fortælle dine børn historien om julehjertet.

Julehjertets historie

Det allerførste flettede julehjerte lavet af 2 stykker papir af blev efter sigende skabt af H. C. Andersen i 1860´erne, da traditionen med juletræet blev indført. Julehjertet af H.C Andersen er det ældst besvaret julehjerte af glanspapir, og er i dag på museum.

Det flettede julehjerte er en meget dansk tradition og en etableret del af den danske kultur og den nordiske kulturarv i det hele taget, da hele Norge og en del af Sydsverige på dét tidspunkt hørte med til Danmark.

I de følgende 200 år skete der ikke den store udvikling med julehjertet. Diverse designere skabte dem af 2 stykker papir, som oftest i rød og hvid, med symmetriske motiver og med det samme motiv på for- og bagside og traditionen er nu udbredt i både Sverige og Norge, ligesom den også er begyndt at vinde frem i USA.

Børnehaver var omkring 1910 med til at udbrede julehjerterne: Fletning af udstanset glanspapir indgik i Fröbels banebrydende småbørns-pædagogik for at styrke børnenes kreative evner, tålmodighed, finmotorik og selvdisciplin. Glanspapiret kunne foldes og klippes, så det blev til julehjerter og kræmmerhuse.Gem

Gem

You may also like...