gratis skabelon julehjerte, julehjerte skabelon, skabelon til julehjerter, skabelon til nemme julehjerter, skabelon til svære julehjerter, skabelon til børnevenlige julehjerter

9 Julehjerter du kan lave med børnene

Julehjerter er en hyggelig del af den danske jul, og en hyggelig aktivitet som man kan lave sammen med sine børn. Julehjerter findes i med mange forskellige mønstre, og i et utal af sværhedsgrader. På julegavertilalle.dk tilbyder de lige nu 9 forskellige gratis  julehjerte skabeloner, som du nemt og hurtigt kan printe og lave sammen med dine børn.  

gratis-julehjerte-skabelon-download-til-jul-1024x551

gratis-julehjerte-skabelon-download-1024x551

gratis-dobbelt-julehjerte-skabelon-download-1024x551

gratis-traditionelt-julehjerte-skabelon-download-1024x551

gratis-julehjerte-skabelon-download-firkant-1024x551

gratis-julehjerte-skabelon-download-godjul-1024x551

gratis-julehjerte-skabelon-1024x551

gratis-julehjerte-skabelon-download-1024x

Mens i fletter julehjerter sammen, kan du eventuelt fortælle dine børn historien om julehjertet.

Julehjertets historie
Det allerførste flettede julehjerte lavet af 2 stykker papir af blev efter sigende skabt af H. C. Andersen i 1860´erne, da traditionen med juletræet blev indført. Julehjertet af H.C Andersen er det ældst besvaret julehjerte af glanspapir, og er i dag på museum. Det flettede julehjerte er en meget dansk tradition og en etableret del af den danske kultur og den nordiske kulturarv i det hele taget, da hele Norge og en del af Sydsverige på dét tidspunkt hørte med til Danmark. I de følgende 200 år skete der ikke den store udvikling med julehjertet. Diverse designere skabte dem af 2 stykker papir, som oftest i rød og hvid, med symmetriske motiver og med det samme motiv på for- og bagside og traditionen er nu udbredt i både Sverige og Norge, ligesom den også er begyndt at vinde frem i USA. Børnehaver var omkring 1910 med til at udbrede julehjerterne: Fletning af udstanset glanspapir indgik i Fröbels banebrydende småbørns-pædagogik for at styrke børnenes kreative evner, tålmodighed, finmotorik og selvdisciplin. Glanspapiret kunne foldes og klippes, så det blev til julehjerter og kræmmerhuse.