disney prinsesser, disney prinsesse, prinsesse fra disney, disney film med prinsesser, prinsesser i disney film

12 Disney film med Disney prinsesser

Disneys har i siden 1937 skabt fanatiske Disney prinsesser

Som små og store piger har fantaseret ind i deres lege og unikke universer.

Den første Disney tegnefilm med en Disney Prinsesse  udkom 19. december 1937 med navnet Snehvide og de syv små dværge. Filmen havde kostet 1.500.000 dollars at producere og selvom mange troede de enorme produktions udgifter ville blive Disneys død, så endte filmen faktisk med at gøre det stik modsatte. Disney prinsessen Snehvide og hendes syv små dværge venner blev en gigantisk succes og på kun tre første måneder blev filmen set af over 20 millioner biografgængere. Den blev sin tids største succes og Snehvide blev derfor den første af mange elskede Disney Prinsesser.

snehvide-og-de-syv-smaa-dvaerge-special-edition-disney_29066

Snehvide og de syv små dværge filmen

Filmen er næsten 80 år efter sin præmier stadig en af Disneys mest elskede klassikere, og en uundværlig DVD i disney samlingen. Snehvide er historien om den smukke og godhjertede prinsesse Snehvide som elskes af alle i sit kongerige, undtagen den onde stedmoder, Dronningen. Da det magiske spejl en dag udser Snehvide til den smukkeste i landet, bliver dronningen rasende og beordrer at Snehvide slås ihjel. Snehvide flygter ind i skoven, hvor hun møder de syv små dværge: Brille, Gnavpot, Flovmand, Lystig, Søvnig, Prosit og Dumpe, der tager sig af hende. Men da Dronningen finder ud af at Snehvide stadig lever, udtænker hun en ondskabsfuld plan for én gang for alle at slippe af med hende.

Om Disney prinsessen Snehvide: Snehvide har en klassisk stil som passer til den tid hun er fra. Snehvide er kendt for dit storte hår, hvide hud og røde læber. Om håret har hun et smukt rødt hårbånd, som nemt kan efterlignes med et rødt gavebånd.

Pris: 99,95 kr – Køb Snehvide her

Disney Prinsesse nr. 2 ser dagens lys 13 år senere, i 1950. Det er denne gang den smukke Askepot, som Walt Disney selv var med til at skabe inden hans død D. 15 december 1966. Askepot er den eventyrlige historie om den undertrygte pige, som ender med prisen og det halv kongerige.

 

askepot-diamond-edition_4735

Disneys Askepot

Det er ikke svært at forstå hvorfor Askepot drømmer sig væk fra sit hårde liv som stuepige hos sin onde stedmor og hendes to forkælede døtre. Hver dag skal hun vaske, pudse og gøre rent og høre på hvor lidt hun betyder. Tænk hvis hun fik mulighed for at komme til bal på kongeslottet og danse med prinsen…Og pludselig – med hjælp fra vennerne Tim og Bum, en god fe og en magisk fortryllelse, går drømmen i opfyldelse! Men tiden er knap, ved midnat brydes fortryllelsen og hun forvandles fra en skønhed til en helt almindelig pige igen. Disneys klassiker om Askepot er til dato en af de mest populære film med en Disney prinsesse i.

Om Disney prinsessen Snehvide: Oprindelig er Askepot ikke prinsesse, men hun gifter sig til titlen efter en længere kamp om at bevise for prisen, at hun er pigen han forelskede sig i, da han afholdte bal på slottet. Askepot er kendt for sin magiske gudmor, som kan trylle musene og et græskar om til en fortryllende vogn, samt påklæde Askepot med et trylleslag. Askepot er iklædt glassko, men hun taber den ene sko, da hun løber fra ballet. Denne sko bliver nøglen til at prinsen og prinsessen får hinanden til sidst.

Pris: 99,95 kr – Køb Askepot her

I 1959 kom Tornerose, den sidste film som Walt Disney selv producerede, der var baseret på et eventyr. Det var først i 1989 at studiet vendte tilbage til genren med Den Lille Havfrue. Tornerose var en utrolig kompliceret film at animere, og den blev præsenteret i 70mm i et bredformat kaldet Super Technirama 70 med seks kanalers stereolyd.

Filmen der havde beskæftiget Disney-studiet i næsten 10 år, indtjente ved premieren kun halvdelen af de seks millioner dollars den havde kostet at producere, hvilket var en katastrofe. Men senere års re-premierer har faktisk gjort filmen til en af studiets mest indbringende film. I dag er den ikke bare kult, den regnes også for en af de bedste tegnefilm nogensinde.

tornerose-special-edition-disney_24110

Disneys Tornerose

Hele kongeriget jubler da prinsesse Aurora bliver født. Alle undtagen den onde fe, som fuld af misundelse udøser en forbandelse: at prinsessen før sin 16 års fødselsdag skal stikke sig på en ten og falde i en evig søvn! Men Auroras gudmødre, de tre gode feer, bruger deres gode kræfter og får mildnet forbandelsen til at prinsessen kan vækkes til live, hvis hun får et elskovskys af en prins.

Om Disney prinsessen Tornerose: Tornerose er den 3.  prinsesse fra Disney og en prinsesse der starter med at have en mere ulykkelig skæbne end de andre Prinsesser. Alt ender dog godt efter et kærlighedskys fra prisen. Askepot er kendt for hendes lange lyse hår og lyserøde kjole, hvilket gør hende meget feminin.

Pris: 159,95 kr – Køb Tornerose her

Den 4 Disney prinsesse kommer først 30 år efter Tornerose, og den 4. prinesse er mere eventyrlig end nogensinde gør, hun er nemlig en havfrue, som lever dybt nede under havets overflade. Ariel er den første Disney prinsesse som bliver skabt efter Walt Disneys død.

den-lille-havfrue-special-edition_240620

Disneys Den Lille Havfrue

Den Lille Havfrue lader dig dykke ned i havet og opleve Disneys fantastiske undervands eventyr, baseret på H. C. Andersens tidløse fortælling. Den sprudlende og glade havfrue Ariel, lever i havet med sin far Kong Triton, sine søstre, sine venner, fisken Tumle og den reggae syngende krabbe Sebastian. De bor i et paradis, men Ariel kan ikke lade være med at fantasere om, hvordan det må være at leve på land. Efter hun en dag redder en flot prins fra at drukne, bliver hendes ønske endnu stærkere.

I al hemmelighed kontakter hun den eneste, der kan hjælpe hende: havheksen Ursula. Med hendes hjælp kan Ariel få ben og opleve det spændende liv på land. Men Ariels drøm forvandles hurtigt til et mareridt, og i et kapløb med tiden, skal Ariel vinde både prinsens kærlighed og samtidig redde sin fars kongerige! Filmen om Den lille havfrue har vundet 2 Oscars® – for Bedste Sang og Bedste Originalmusik.

Om Disney prinsessen Ariel: Ariel er den 4. Disney Prinsesse og den eneste til dato der ikke er født menneske. Ariel er også den første rådhåret prinsesse Disney skaber, og den vilde hårfarve passer godt til hendes vilde personlighed.

Pris: 99,95 kr – Køb Den lille havfrue her

I 1991 bliver den 5. Disney prisesse født i form af smukke Belle, som skal gennemgå en forfærdelig skæbne før hun får sin prins.

skoenheden-og-udyret-diamond-edition-disney_119897

Disneys Skønheden Og Udyret

Åbn døren til alle tiders mest fortryllede slot og tag med på et magisk eventyr sammen med Skønheden og Udyret. Da den flotte men selvoptagede prins rammes af en forbandelse, forvandles han til et udyr med et udseende så skræmmende at ingen længere tør møde ham. Den eneste måde at bryde forbandelse på, er ved at finde nogen som kan elske ham for den han er – men hvem kan elske et udyr? Men helt tilfældigt havner den smukke Belle på slottet, hvor lysestagen Lymiere, uret Kloksworth og alle de andre fortryllede ting gør alt, for at romancen skal begynde at spire.

Om Disney prinsessen Belle: Belle er en utrolig person, som vil gøre alt for at beskytte dem hun holder af. Belle en dag skulle blive prinsesse var aldrig noget hun havde forventet, men hun bliver det da hun og udyret mod alle ods falder for hinanden.

Pris: 129,95 kr – Køb Skønheden og Udyret her

Allerede året efter Skønheden og Udyret kommer den 6. Disney Prinsesse. Denne gang bliver det den første mellemøstlige Prinsesse i form af Jasmin. Jasmins stil er anderledes fra de andre prinsessers stil, da hun tydeligt kommer fra en helt anden verdensdel.

aladdin-specialudgave-disney_31323

Disney Aladdin

Hold godt fast og tag med på det flyvende tæppe ind i Disneys svimlende eventyr om Aladdin. Dette er et belønnet og et af Disneys mest populære eventyr med masser af spænding, mystik, grin og musik. Sultanens smukke datter, prinsesse Jasmin, har alt man kan ønske sig. Undtagen frihed. En nat flygter hun fra paladset og møder den fattige men venlige dreng Aladdin. Inden de ved af det, er de blevet forelsket i hinanden og på vej ud på deres livs eventyr. De bliver jaget af sultanens ondskabsfulde rådgiver Jafar, falder over en magisk lampe, slipper den skøre ånd Genie ud, og fi nder et flyvende tæppe, der tager dem med på en hæsblæsende rejse hen over byen… Og det er kun begyndelsen.

Om Disney prinsessen Jamin: Jasmin er en prinsesse med sin egen mening, og hun ønsker ikke at være prinsesse, hvis det betyder hun skal giftes med en hun ikke elsker. Jasmins stil er eksotisk og uforglemmelig.

Pris: 129,95 kr – Køb Aladdin her

Den 7. Disney prinsesse bliver igen en prinsesse fra en ny og eksotisk kultur. Denne gang er det indianer prinsessen Pocahontas som kæmpe for sit land, når de hvide mænd kommer for at overtage den.

pocahontas-disney_2179

Disneys Pocahontas

Mød Pocahontas og hendes venner, den glubske vaskebjørn Meeko, og den sjove kolibri Flit. En dag kommer søfareren John Smith til deres jungle, og da han møder Pocahontas, forelsker de sig i hinanden. Men John Smiths chef, den grådige guvernør Rathcliffe er ikke taget over stormfulde have for at finde kærlighed. Han er taget til indianernes land for at finde guld – for enhver pris!

Om Disney prinsessen Pocahontas: Pocahontas er en sand naturelsker, og hun går ikke meget op i sin titel som prinsesse. Men kærligheden til den hvide mand John Smith kommer til at ændre hendes syn på verden for altid.

Pris: 99,95 kr – Køb Pocahontas her

I 1998 bliver den 8. Disney prinsesse bliver den første asiatiske prinsesse. Mulan er endnu en kvinde som vil gøre alt for dem hun elsker, og derfor melder hun sig til hæren som en mand for at skåne hendes far. Men hemmeligheden er svær at skjule og Mulan ender til sidst med at blive afsløret.

mulan-special-edition-disney_2951
Disneys Mulan

Legenden om den tapre og modige pige Mulan, begynder da de frygtede hunner truer med at angribe Kina. Den kinesiske kejser indkalder alle mænd til hæren – også Mulans gamle og syge far. For at skåne ham, klæder Mulan sig ud som mand og tager hans plads som soldat, vel vidende, at det kan koste hende livet, hvis hun bliver opdaget. I hæren træner hun med en festlig gruppe ledet af kaptajn Shang. Med sig har hun den komiske og beskyttende drage Mushu, og den lille lykkebringende fårekylling Krikee. Men Mulan får brug for mere end Mushus skarpe tunge og skøre påfund, for at bekæmpe hunnernes skånselsløse leder Shan-Yu.

Om Disneys Mulan: Mulan er officielt ikke en prinsesse, men hun anes alligevel sådan af både Disney selv og Disney elskere over hele verden. Hun er til dato den eneste asiatiske prinsesse fra Disney.

Pris: 129,95 kr – Køb Mulan her

Den 9. Disney prinsesse er Disneys første sorte prinsesse. Hun er en pige med en godt hjerte og en drøm, men rejsen til at drømmen går i opfyldelse er lang og kompliceret.

prinsessen-og-froeen-disney_33947

Prinsessen Og Frøen

Prinsessen og frøen er et eventyr, som besvare det ultimative eventyr spørgsmål: Hvad sker der hvis man kysser frøen. Tag med på et herligt musikalsk eventyr og se historien bag det berømte kys. Da Prins Naveen laver en aftale med den ondskabsfulde troldmand Dr. Facilier, bliver han narret og forvandlet til en frø. Da han møder den smukke servitrice Tiana, tror han hun er en prinsesse, og beder hende om et kys for at bryde fortryllelsen. Det går dog ikke rigtigt som Naveen har tænkt sig, for Tiana bliver også forvandlet til en frø! Sammen begiver det umage par sig ud for at finde en 197-årig voodoo kvinde, Mama Odie – den eneste der kan bryde fortryllelsen.

Om Disneys Prinsessen Tiana: Tiana er Disneys første sorte prinsesse og ud over det så har hun ben i næsen. Dette er en prinsesse man kan se op til, lige meget hvilken hudfarve man har.

Pris: 69,95 kr – Køb Prinsessen og frøen her

Disney prinsesse nr. 10 den højt elskede Rapunzel med det lange gyldne hår. Rapunzel er ikke helt fortabte prinsesse man skulle tro hun var, hun har nemlig girl power og nogle sjove venner.

to-paa-flugt-et-haarrejsende-eventyr-disney_128876

Disneys To På Flugt

Rapunzel er en prinsesse med magisk kraft i sit lange hår. Hun er blevet bortført fra sine forældre af den onde Mor Gothel, der har opdraget hende i et tårn langt ude i skoven. Tyven Flynn Rider er i mellemtiden på flugt fra både slottets vagter og hans medskyldige, brødrene Slubbertgrum, som han har snydt. Flynn flygter ind i skoven, hvor han opdager tårnet, klatrer op i det … og bliver slået bevidstløs af Rapunzel. Rapunzel og Flynn drager snart gennem skoven på deres livs eventyr, men lige i hælene på dem er ikke alene Mor Gothel, brødrene Slubbertgrum og slottets vagter, men også en lang række andre, der alle har en høne at plukke med Flynn.

Om Disneys Prinsessen Rapunzel: Rapunzel er kendt og elsker for sit uendelig lange hår. I denne Disney film ser vi hende for en sjov og underholdene prinsesse med ben i næsen.

Pris: 99,95 kr – Køb To på Flugt her

Den 11. Disney prinsesse bliv endnu rødhåret vildbasse. Merida er ægte Disney Pixar prinsesse, som kan det hele selv, og alligevel må spørge om hjælp når det hele brænder på.

modig_219105

Modig

Merida er en dygtig bueskytte med et heftigt temperament, og datter af Kong Fergus og Dronning Elinor. Hun er fast besluttet på selv at styre sin egen vej i livet, så Merida trodser en ældgammel skik, der er hellig for landets huserende lords. Hendes handlinger fører kaos og ødelæggelser i kongedømmet med sig, og da hun opsøger den gådefulde kloge kone for at få hjælp, får hun et skæbnesvangert ønske opfyldt. Den fare, der følger hende, tvinger Merida til at se meningen med ægte mod i øjnene, så hun kan vende en forfærdelig trolddom – inden det er for sent.

Om Disneys Prinsessen Merida: Merida er en drenge-pige og en vildbasse der vil sine egne veje. Hun er kendt og elsker for sit vilde røde hår.

Pris: 99,95 kr – Køb Modig her

frost_252228
Disneys Frost

En lille film, der blev en gigantisk succes for Disney! Anna og Elsa er søstre, og har et tæt forhold til hinanden. Anna elsker, når Elsa bruger sine magiske kræfter til at skabe is, sne og kulde. Men da hendes evne bliver skyld i et uheld, beslutter deres forældre at skille de to søskende ad samt skjule Elsas kræfter for både omverdenen og Anna. Men hun kan ikke kontrollere sine kræfter. I raseri kommer hun til at indhylle kongeriget i evig vinter, og flygter langt op i bjergene. Nu må den altid optimistiske Anna danne par med is-eksperten Kristoffer, hans trofaste rensdyr Sven og den levende snemand Olaf, og de må sammen drage afsted på en mission for at bryde den isnende forbandelse.

Om Disneys Prinsessen Elsa: Elsa er en prinsesse som bliver ramt af en forfærdelig skæbne, som ændre hele hendes liv. Hun gør alt for at beskytte sin søster Anna og kongeriget Arndal men hun fejler, og flygter. Hendes søster Anna opgiver dog ikke søsteren og drager ud efter hende.

Om Disneys Prinsessen Anna: Anne er en sjov og kærlig Disney prinsesse. Hun tror på kærligheden hendes stærke tro skaber både glæde og sorger.

Pris: 159,95 kr – Køb Frost her

Se Frost accessories her.

Rækkefølge på Disney prinsesserne

01 Snehvide og de syv små dværge (1937)
02 Askepot (1950)
03 Tornerose (1959)
04 Den lille Havfrue (1989)
05 Skønheden og udyret (1991)
06 Aladdin (1992)
07 Pocahontas (1995)
08 Mulan (1998)
09 Prinsessen og frøen (2009)
10 To på flugt – Et hårrejsende eventyr (2011)
11  Modig (2012)
12 & 13 Frost (2013)

Gem

Gem

Gem