iqbal farooq manu sareen, manu sareen bøger, manu sareen børnebøger, manu sareen bøger til børn, børnebøger manu sareen, bøger manu sareen, iqbal farooq bøger, iqbal farooq børnebøger, bøger om indisk dreng iqbal farooq

Iqbal Farooq – 10 sjove bøger af Manu Sareen

Manu Sareen kender mange forældre, som en af Danmarks førende politikere. Men helt privat er Manu Sareen far til tre børn.

Fra 2006 frem til i dag har Manu Sareen skrevet flere børnebøger om Iqbal Farooq, blandt andet flere utrolig underholdende julebøger.

Iqbal Farooq er den ældste søn i en indisk indvandrerfamilie fra Blågårdsgade på Nørrebro i København. Iqbal Farooq er meget langt hen ad vejen Manu Sareen, der selv har indiske rødder, men hvis familie flyttede til Danmark i 1970.

Hos Børneværelset er vi blevet helt vildt med de sjove bøger om Iqbal Farooq og de mange eventyr han ender ude på:

manu-sereen-boerneboeger

Iqbal Farooq og julesvineriet

Hjemme hos Iqbal i Blågårdsgade bliver der julet igennem. Iqbals far er trukket i nissehuen og inviterer hele opgangen til dansk juleaften. Men i København er den gode julestemning forsvundet. Gaderne bliver rippet for julepynt i nattens mulm og mørke, og da også det store rådhusjuletræ forsvinder sporløst, beslutter Iqbal og Tariq at efterforske mysteriet. En gammel kending er nemlig lige blevet løsladt fra Vestre Fængsel og meget tyder på, at han har en finger med i spillet. Det bliver en dramatisk december-kapløb mod tiden for at redde København og – ikke mindst – julen!

En julekalenderbog i 24 kapitler og den fjerde bog i Manu Sareens serie om den forrygende familie Farooq fra opgangen i Blågårdsgade nå Nørrebro.Serien har vundet adskillige priser, heriblandt Orla-Prisen i 2008, og i 2010 Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris.

E-bogs pris: 60,95 kr – Gå til shop

manu-sereen-boeger

Iqbal Farooq og det grønne julemonster

Hjemme hos Iqbal er det ved at være tid til at få det gamle juletræ ud af stuen. Faktisk er det mange måneder siden, det skulle have været ude, og der er ikke mange nåle tilbage på det meget store og noget særprægede juletræ. Hvad er egentlig historien bag det underlige julemonster?. “Hvad fanden laver I her?” råber en kæmpe skov-hugger.”I har sgu fældet mit bedste træ.Det bliver dyrt for jer!”Iqbal og hans familie skal fejre deres første jul i Danmark.Og julen varer helt til maj!

E-bogs pris: 60,95 kr – Gå til shop

 

iqbal-farooq-og-den-indiske-superchip

Iqbal Farooq og den indiske superchip

En lille, elektronisk chip er landet i Danmark i selskab med en indisk elefantekspert. Superchippene kan spore elefanterne i Zoo, i fald de skulle stikke af. Men da en af dem kommer Iqbal i hænde viser den sig at rumme betydeligt større kræfter end nogen kunne ane – faktisk er den svaret på verdens energiproblemer og derved adskillige milliarder værd. Mindst!

Det opdager både onkel Rafiq og viceværten Alis søn, Kassem. Men det gør motorcykelbanden Helles Øgler og den yderligtgående bevægelse Imamer i Pyjamas desværre også. Pludselig er Iqbal centrum i en mildest talt optrappet konflikt. Så er det et held, at hr. Wibrandt nede fra 1. sal er kommet i besiddelse af en kasse bazookaer fra Antvorskov kaserne og er klar til at forsvare både Iqbal og fædrelandet. Pyt så med, at Wibrandt ikke helt har forstået sammenhængen, og tror, at landet er under fare for invasion fra Island.

E-bogs pris: 61,95 kr – Gå til shop

9788711562079

Iqbal Farooq og den hemmelige ismaskine

Er der mon en sammenhæng imellem, at en rigmand køber alle bjergkæder i verden, og at polerne pludselig smelter endnu hurtigere?

Iqbal Farooq og den hemmelige ismaskine er den niende bog i den højspændte, bindegale og populære serie om familien Farooq, der bor på Nørrebro. Alt er ved det gode, gamle kaos i opgangen, i skolen og resten af verden.

E-bogs pris: 132,95 – Gå til shop

iqbal-farooq-og-den-sorte-pjerrot

Iqbal Farooq og den sorte Pjerrot

13-årige Iqbal har aldrig været en ørn til fysik, men med hjælp fra sin lillebror Tariq og noget gammelt viskelæder, kontaktlim samt en håndfuld grannåle, lykkes det ham alligevel at få fut i sit fysikforsøg. Bogstaveligt talt. Det var i hvert fald ikke med vilje, at de to brødre var lige ved at sprænge skolen i luften! Det store brag fik jorden til at ryste under Nørrebro, så naturligvis kommer eksplosionen med i tv-nyhederne. Ups. I Blågårdsgade, er nogle skumle typer interesseret i at få fingrene i den formodede hemmelige eksplosionsormel. Da hele Farooq-familien kort efter tager på campingferie i Jylland i deres gamle Mazda og med et telt fra Cirkus Benneweis i traileren, er de derfor i større fare, end de aner.

E-bogs pris: 69,95 kr – Gå til shop

500x0

Iqbal Farooq og jagten på den lille havfrue

Man tager et hemmeligt dokument og gemmer det inde i Den Lille Havfrue. Så lader man en russisk rigmand, en flok somaliske pirater og Iqbal med familie tonse rundt i København i jagten på Den Lilla Havfrue. På den måde får man endnu en rablende, sjov og bindegal bog om Iqbal og hans familie – og vil man vide, hvad der står i dokumentet, og hvorfor havfruen er lilla, må man få fingre i bogen.

E-bogs pris: 74,95 kr – Gå til shop

9788711460061

Iqbal Farooq i Indien

Hr. Wibrandt forsvinder på en tur, der ellers skulle have været en hyggetur til Indien. Han dukker op i favnen på den indiske mafia og får råbt, at dronningen er i fare. Altså dronning Magrethe, der er om bord på skibet Danneborg, som er på vej hjem til lille Danmark. En hæsblæsende historie med gangstere, tæsk og den ondeste bollywood-dans.

E-bogs pris: 61,95 kr – Gå til shop

iqbal-farooq-og-kronjuvelerne

Iqbal Farooq og kronjuvelerne

I “Iqbal Farooq og kronjuvelerne” kommer man atter på eventyr med den kække dreng, der altid kommer galt afsted.

“Arj, hvor er det bare fedt og etniskagtigt at I sådan har en ged med”, siger Eva, da hun åbner døren til Ungdomshuset på Jagtvej. Udenfor står Iqbal, Tariq og onkel Rafig (og den ged, Kassem nakkede i børnezoo i går). De har ingen tid at spilde. Huset er nemlig solgt til sekten Das Fhaterhaus og skal måske rives ned – og Iqbal er ikke længere i tvivl om, at selveste kronjuvelerne ligger gemt i kælderen under Jagtvej 69. Geden er ikke til at slippe af med, så den ryger også lige med på lejrskole i Gilleleje, hvor lærer Jeppe Mønsted får et af sine sædvanlige anfald, da Iqbal ved en fejl sætter ild til den gravko, som Wang “lånte” lidt længere oppe ad vejen.Han ville ellers bare vise, at man godt kan bruge en gammel lygtepæl som brænde. I stedet kommer Iqbal hjem til Nørrebro før tid, men det gør nu ingenting, for missionen er ikke fuldført, før dronningen får sine juveler tilbage i god stand, og Iqbal er ikke den eneste, der er ude efter de kostbare genstande .

E-bogs pris: 60,95 kr – Gå til shop

9788740003925

Iqbal Farooq på Bornholm

Iqbals skole skal sælges til tyskeren Von Zwetllerswein Gehundden på grund af finanskrisen. Faktisk vil han købe hele Danmark. Det kan ikke lade sig gøre, for det står i Grundloven. Men pludselig er Grundloven væk, så nu er hele landet i fare. Samtidig har onkel Rafiq en flok somaliere efter sig, fordi han har solgt dem tre tons bøgeblade i stedet for Khat. Så han flygter med på Iqbals lejrskole til Bornholm, hvor det vrimler med skumle tyskere. Og noget tyder på, at det også er her, Grundloven befinder sig.

E-bogs pris: 68,95 kr – Gå til shop

iqbal-farooq-og-den-jyske-forbandelse

Iqbal Farooq og den jyske forbandelse

Onkel er blevet kidnappet af en gruppe, der kalder sig Mørkets Fyrste, men ingen gider redde ham, for denne gang har han virkelig kvajet sig ved at købe en palle vinddrevne mobiltelefoner, betalt med hr. Wibrandts penge. Turen går til Jylland, hvor onkel holdes fanget. Det viser sig, at han er brik i en plan mod kirkeministeren, der har sløjfet alle helligdage.

E-bogs pris: 68,95 kr – Gå til shop